PALA U KOMU I NIJE SE VIŠE PROBUDILA – Bitka za život mlade trudnice iz Užica trajala je satima: Lekari dolazili od kuće da pomognu kolegama, tri puta je reanimirali

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prava drama, nažalost sa tragičnim ishodom, odigrala se sinoć i prošle noći u Opštoj bolnici Užice.

Maltene svi lekari ove ustanove koji su bili na dežurstvu, plus njih dvoje koji su došli od kuće da pomognu, dali su sve od sebe da spasu 25-godišnju Isidoru Puzović, trudnicu iz Užica. Njihovi napori ipak su ostali uzaludni.

Mlada žena koja je bila u šestom mesecu trudnoće u četvrtak oko 17 sati, u jako lošem stanju, sa povišenom temperaturom i žaleći se na mučninu, primljena je na Ginekološko odeljenje. Ultrazvukom je odmah utvrđeno da je plod od 23 nedelje koji je nosila mrtav, zbog čega su ginekolozi morali da izazovu porođaj posle koga je vraćena na Odeljenje ginekologije.

Trudnica je podvrguta daljim terapijskim merama, ali joj se nešto kasnije zdravstveno stanje opet pogoršalo, temperatura joj je još više skočila i pala je u komu zbog čega je prebačena na Centralnu intenzivnu negu. Oko 23 sata je počela dramatična bitka bolničkog osoblja za život žene.

Dežurni ginekolozi su pozvali anesteziologe, interniste, infektologe, transfuziologe, bila je spremna i hirurška ekipa. Od kuće su u bolnicu došli i načelnik i zamenik ginekološkog odeljenja da pokušaju da spasu trudnicu. Skoro sve od lekarskog osoblja što je dežuralo prošle bilo je angažovano na lečenju 25-godišnjakinje.

Od kada je Isidora pala u komu više se nije probudila. Lekari su je reanimacijom tri puta vraćali u život, poslednji put oko tri sata iza ponoći, činili su sve što je bilo u njihovoj moći, ali nije vredelo. Nedugo posle treće reanimacije, trudnica je preminula.

Mada se za sada samo pretpostavlja da se radi o sepsi, razlog smrti pokazaće obdukcija. Kako kažu u Opštoj bolici Užice, formirana je komisija za stručni nadzor koja će utvrditi da li se u skladu sa propisima postupalo sa pacijentkinjom od prijema u zdravstvenu ustanovu.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex