Ovo su tri lokacije na kojima namjeravaju praviti PAZARSKI aerodrom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tri potencijalne lokacije za novopazarski aerodrom, projekat vredan oko 15 miliona eura

117817783 1671323339699991 4421000980797870307 n

{module Oglas 1 – 2020}

Novi Pazar će dobiti svoj aerodrom, što je potvrđeno na sastanku gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševac sa članovima delegacije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Povod sastanka sa pomoćnikom ministra za resor vazduhoplovstva Zoranom Ilićem, pomoćnicom ministra za arhitektonsku i stambenu politiku Jovankom Atanacković i direktorom Aerodroma Srbije Mihajlom Zdravkovićem. Realizaciju projekta, čija je okvirna vrednost 15 miliona eura najavio je sredinom juna meseca potpredsednik Vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić.

Po rečima gradonačelnika Nihata Biševca, današnji sastanak je potvrda kontinuiteta u nameri da Novi Pazar postane ekonomsko – privredni, kulturni i turistički centar regiona.Prva faza projekta je izrada planske dokumentacije.

{module Oglas 0 – 2020}

„Izuzetno značajan, u ovom trenutku najznačajniji projekat ne samo za Novi Pazar, već i za razvoj čitavog kraja. Prema planu, aerodrom u Novom Pazaru deo je mreže Aerodroma Srbije, a kompletan projekat, kao i troškove održavanja aerodroma finansiraće Vlada Srbije i resorno ministarstvo. Konačan odabir lokacije očekujemo uskoro, a predmet razmatranja i procene su tri lokacije“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Lokacija će, prema rečima Suata Ljajića, direktora Javnog preduzeća za urbanizam Grada Novog Pazara biti odabrana nakon detalnih procena i usaglašavanja stručnih lica.

„Jedna lokacija se nalazi u neposrednoj blizini Pobrđa, druga u Izbicama, dok treća pripada tutinskoj opštini. Konačan izbor zavisi od mnogo parametara i o tome će odlučivati stručni tim. Neki od tih parametara su veličina aerodroma i pristup lokaciji a naš sledeći korak je izrada planske dokumentacije“, kazao je direktor Preduzeća za urbanizam Suat Ljajić.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex