Otac devojčice iz Novog Pazara ljut: Zloupotrebili mi dete, zahtevam kazne

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Otac devojčice čija je fotografija kružila internetom kao dokaz o nehumanim uslovima za infuziju u novopazarskoj Covid bolnici zatražio je danas od nadležnih organa da pokrenu postupak protiv onih koji su, kako je naveo, zloupotrebili njegovo dete.

hzjtz56tzhtzzu56z7

{module Oglas 1 – 2020}

“Dali su mi uput da idemo za Kraljevo, ali nisam bio spreman da krenem odmah. Ja sam tražio da dete primi infuziju, nije doktorka to uradila na svoju ruku. Narod je zloupotrebio dok sam ja otišao do kuće da uzmem stvari. Dok sam se vratio, vozilo je bilo spremno za transport. Tražim od policije i tužilaštva da ispitaju slučaj zloupotrebe mog deteta, kao i da sprovedu istragu kako bi počinioci bili pronađeni i kažnjeni”, izjavio je otac devojčice na konferenciji za novinare na kojoj se obratio javnosti zajedno sa koordinatorom Bolnice Novi Pazar Mirsadom Đerlekom, javlja Tanjug.

On smatra da su ljudi koji su fotografisali devojčicu zloupotrebili njegovo dete kako bi naškodili nekome ko je, prema njegovim rečima, uradio sve kako treba da se dete zbrine.

Društvenim mrežama u nedelju je kružila potresna fotografija devojčice kako na stolici, ispred stare bolnice u Novom Pazaru, prima infuziju, što je pokrenulo lavinu negativnih komentara.

{module Oglas 0 – 2020}

“Mlada pacijetkinja prima infuziju na najsavremenijoj stolici, na najsavremenijem zadnjem ulazu u spejs šatlu od bolnice u Novom Pazaru”, komentar je uz fotku koju je objavio jedan korisnik mreža.

Nagađalo se o čemu je reč, kritikovala se vlast, medicinski radnici koji su mogli dete da ostave ispred bolnice, a pravu istinu o fotografiji objavila je medicinska sestra iz Novog Pazara Muamera Turković.

Ona je objasnila da je dete imalo napad gušenja i učestali kašalj. “Zamolilo me je ‘mogu li ovde’? Uz dozvolu doktorke prihvatila sam da terapiju dam ispred odeljenja da se detetu olakšaju tegobe. Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 min. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smene… Istog momenta sam pošla u pratnji deteta.

Taj trenutak je ovekovečen sa neke od susednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamerna). Majka deteta je primetila da su snimali sve to i obavestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora. Zadovoljna našom reakcijom i pomoći koja je pružena njenom detetu kao i da je spremna da potvrdi sve ovo što sam napisala”, kaže sestra.

Povodom ove fotografije reagovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker