Organizacije civilnog društva osudile brutalno prebijanje Novopazarca V.H. od strane policije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Saopštenje za javnost

Policija u Novom Pazaru Novi Pazar 1 830x0 1

{module Oglas 1 – 2020}

Novopazarske organizacije Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, KC DamaD, Urban-In i Akademska inicijativa Forum 10 najoštrije osuđuju upotrebu prekomerne sile od strane dvojice pripadnika novopazarske policije i brutalno prebijanje Novopazarca V. H. Ujedno, izražavamo duboku zabrinutost zbog nastavka takvog neodgovornog ponašanja policije čiji bi prevashodni zadatak trebao da bude zaštita zakona, reda i mira u cilju bezbednosti građana/ki.

Takođe, pozdravljamo pravovremenu reakciju Osnovnog javnog tužilaštva po čijem je nalogu Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podneo krivičnu prijavu protiv policijskih službenika A. A. (1987) i S. M. (1990), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje, koje je, u Policijskoj upravi Novi Pazar, potvrđeno Agenciji SANA. Apelujemo na nadležne organe da istraga bude sprovedena nepristrasno i profesionalno, bez pritisaka na tužilaštvo i na policiju koja će postupati po nalozima tužilaštva.

{module Oglas 0 – 2020}

Još jednom podsećamo da je ovaj deo Srbije veoma osetljiva sredina, naročito zbog događaja iz devedesetih i velikog broja slučajeva sistemske torture zbog koje su građani/ke Sandžaka potpuno izgubili poverenje u ovu instituciju, upravo i najviše zbog tih slučajeva koji ni do danas nisu dobili epilog, a žrtve nisu obeštećene. Imajući u vidu rečeno kao i učestalost sličnih događaja u poslednje vreme (slučaj Hadžović; i slučaj Mustafe A. u dvorištu zgrade policijske uprave u Novom Pazaru), ubeđeni smo da će samo profesionalno i zakonito ponašanje nadležnih organa policije i sudstva doprineti vraćanju poverenja građana/ki Sandžaka u institucije države Srbije.

(Sandzaklive.rs)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker