ON JE PRVI NOVOVAROŠANIN KOJI JE POBEDIO OPAKI VIRUS: Ovako je izgledala njegova borba duga skoro mesec dana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Borko Novković, tridesetpetogodišnji vatrogasac iz Nove Varoši, nakon nekoliko nedelja borbe izlečen je od korona virusa i vratio se kući. Njegova bitka počela je pre tačno mesec dana, 18. marta, kada je osetio prve simptome.

2002547 0812 bolnica ls

{module Oglas 1 – 2020}
„Imao sam temperaturu preko 38 koja nikako nije prolazila na antipiretike. Odmah sam se obratio nadležnim lekarima u nekoliko navrata, ali su me oni nekoliko puta vraćali kući u samoizolaciju. Međutim, moje stanje se nije poboljšavalo punih pet dana, zbog čega sam upućen u OB Užice. Nakon pregleda infektologa, urađenog RTG pluća i laboratorije, koji su bili uredni, vraćen sam kući uz konstataciju da je moguće da je u pitanju sezonski grip.

 

Kako sam se osećao sve lošije u smislu gubitka čula ukusa, mirisa, gubitka apetita, bolova u mišićima, opet sam se, kroz dva dana, javio u nadležnu COVID ambulantu, gde je na kontrolnom RTG pluća viđena obostrana upala pluća, zbog čega sam odmah prebačen na Infektivno odeljenje OB Užice. To je bio najteži period dok sam imao virus. Bio sam malaksao, primao sam intenzivnu antibiotsku terapiju, koju su korigovali nekoliko puta pošto sam i dalje imao temperaturu, bio sam na kiseoniku. Trećeg dana sam bio bolje i bez temperature. Tu sam lečen pet dana, a nakon potvrde da sam COVID pozitivan, odmah su me prebacili u Zemunsku bolnicu, gde sam proveo još pet dana, uz nastavak započete terapije iz užičke bolnice“, rekao je Borko za RINU.

{module Oglas 0 – 2020}
Ovaj vatrogasac, sa svojih trideset pet godina, nije spadao u rizičnu grupu i život mu nije visio o koncu, ali ipak borba sa koronom, kako kaže, nije nimalo laka, ni naivna. Nakon što se njegova klinička slika poboljšala, prebačen je na Sajam.

 

„Sajam je mesto na koje dolaze pacijenti koji su najteže dane u toku virusa ostavili iza sebe. Sve neophodne terapije sam primio u užičkoj i zemunskoj bolnici, a kada sam došao na Sajam nisam imao nikakve zdravstvene probleme. Tu sam proveo petnaest dana, ali taj period nije bio obeležen farmakoterapijom, već divnim ljudima, pozitivnom energijom i međusobnom podrškom. Imao sam „sreću“ da budem deo jedne sjajne ekipe, upoznao sam ljude za koje sam siguran da će mi biti prijatelji i u budućim lepim trenucima u životu”, kaže ovaj Novovarošanin i dodaje:

„Osećam se bolje nego ikada, samo mi je previše izolacije. Jedva čekam da se moj život vrati u normalu“, rekao je kroz osmeh Borko.

Trenutno je u opštini podno Zlatara zaraženo sedam osoba i može se reći da je epidemiološka situacija pod kontrolom, jer je na samom početku bilo pet zaraženih lica, a svaki od tih pacijenata imao je različit izvor zaraze.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker