Novopazarski vrtići rade sa 50 odsto kapaciteta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predškolsku ustanovu Mladost u Novom Pazaru od početka ovog meseca pohađa 50 odsto kapaciteta dece od normativa, na osnovu Odluke Kriznog štaba i epidemiološke situacije vezane za korona virusa.

vrtic mladost sep2020

{module Oglas 1 – 2020}

Direktorka ove ustanove Sabina Hoćanin kaže za radio Sto plus da grupe sa bebama do dve godine imaju po šestoro dece, dok starije grupe i pripremno predškolskog programa imaju po 10, 12 ili 15 mališana.

“Sve preporučene mere se primenjuju i maksimalno poštuju, od samog ulaska do izlaska iz vrtića, koje su potpuno odvojeni. Ulazak kreće preko dezobarijere, dezinfekcije ruku, merenja temperature deci i roditeljima, koji su i u obavezi da nose maske, a deca se vode u grupu tek nakon razgovora sa preventivnom sestrom koja obavlja trijažu”, rekla je Hoćaninova.

Ona je istakla da roditelji nemaju razloga da brinu, te i da u slučaju da primete neke promene kod dece, imaju prostoriju za izolaciju.

{module Oglas 0 – 2020}

“Svakodnevno se provetravaju prostorije u kojima deca borave, svakodnevno im se menjaju posteljine, a deca spavaju na propisanoj razdaljini. Koristimo i ovo lepo vreme da deca budu što više na vazduhu, da igraju igre sa distancom, a rekla bih i da su se deca privikla na ovu situaciju“, rekla je Hoćaninova.

Ona kaže da trenutno mesta ima jedino u vrtićima Abu Dabi i Dečija radost, u drugoj smeni, dok su kapaciteti ostalih objekata popunjeni.

“U objektu Mladost trenutno ima 19 grupa, sa ukupno 175 dece, a u vrtiću Naše dete ima 120 dece. Objekat Pčelica ima 53 dece, dakle sve zavisi od kapaciteta određenog objekta. Smanjen broj dece je uticao i na činjenicu da smo smanjili i broj zapošljenih vaspitačica, pre svih onih koje su bile na zameni, ali se nadamo da će se one vratiti na posao kada se situacija vrati u normalu”, rekla je Hoćaninova.

Dodaje da će krajem ovog meseca tražiti od Kriznog štaba i grada, kao osnivača, uputstva za rad tokom oktobra.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker