Novopazarska banja POSTAJE PRIVREMENA BOLNICA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prema rečima direktora bolnice u Novom Pazaru dr Meha Mahmutovića, trenutno je 22 registrovana slučaja zaraženih korona virusom u tom gradu, ali da očekuju još popriličan broj, zbog nepoštovanja mera Vlade. Među zaraženima je i osmogodišnje dete.

kjhgfdghjkjhgfdghjk

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Kako piše “N1”, svi inficirani su bili u kontaktu sa osobom kod koje je prvo utvrđeno prisustvo korona virusa, a koja je nedavno boravila u Sloveniji.

U Sloveniji je boravio muškarac, inače pekar i nije poštovao samoizolaciju.
Ostalih inficirani su njegovi direktni kontakti, a sada na testiranje čekaju njihovi kontakti.

Direktor bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović je izjavio da samoizolacija više ne dolazi u obzir, i ideja je da spreči dalje širenje.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Svi sa lakšom kliničkom kliničkom slikom biće prebačeni u specijalne centre poput Sajma, a u narednom periodu od Novopazarske banje će se napraviti specijalna bolnicu za Кovid-19 sa 240 postelja, najavio je dr Mahmutović.
Kako je rekao direktor bolnice, postoje saznanja da su pacijente koji su pozitivni obilazile komšije i prijatelji.

Rekao je da su svi proveravani kontakti jednog pacijenta bili pozitivni, a da zabrinjava što ima i starijih sugrađana koji su se međusobno družili, igrali šah i domine, iako im je govoreno da ostanu u kućama.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Mahmutović ističe da je ohrabrila podrška Ministarstva zdravlja i predsednika Aleksandra Vučića, koji će najverovatnije lično doneti pomoć – 10 respiratora i tri do pet transportnih respiratora.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”: 011 2684 566.

Izvor:Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex