Novopazarca pokušali reketirati u Budvi: Ako ne daš 20.000, rušimo ti zgradu!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Građevinski inspektor Vladan Juretić sa Budvaninom D. M. navodno je pokušao da reketira Pazarca Arafata Kuča koji živi u Australiji, tražeći mu 20.000 eura kako mu ne bi srušio zgradu u budvanskom naselju Ivanovići.

vladan juretic 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 2}

To piše u izjavi koju je Kuč 13. juna 2019. dao budvanskoj policiji, a u koju su “Vijesti” imale uvid.

U tom dokumentu, navodi se da je Kuč 2016. kupio zgradu u Budvi, ne znajući da taj objekat nema građevinsku dozvolu, na što je njega i njegovog poslovnog partnera Erkana Dolovca upozorila notarka.

“Odlučili smo da kupimo zgradu uprkos upozorenju… Krenuli sa adaptacijom… Nismo mijenjali gabarite objekta niti broj etaža… Nakon potpisivanja ugovora krenuli smo u prikupljanje dokumentacije za legalizaciju objekta”, piše u izjavi koju je Kuč 13. juna dao budvanskim inspektorima.

Objasnio im je i da su Zahtjev za legalizaciju predali 25. aprila 2018. i da je pet mjeseci kasnije Sekretarijat donio rješenje o prekidu postupka za legalizaciju, na koje se žalio, a da je u februaru 2019. na njegovom objektu zalijepljeno Rješenje o rušenju, na koje se takođe žalio Direkciji za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Odgovor, tvrdi, nije dobio.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

U junu 2019. na zgradi je našao zalijepljeno Rješenje o rušenju od 3. juna.

Tvrdi da je tome prethodilo maltretiranje i ucjenjivanje Juretića i D. M. koje je počelo još 2018. godine, kada je prvi put na zgradi našao zalijepljene poruke inspektora:

“Na jednom papiru bio je poziv za stranku, na drugom da je gradilište zatvoreno… Ime inspektora – Vladan Juretić i broj telefona… Pozvao sam ga, pitao gdje treba da se javim i gdje mu je kancelarija. Odgovorio mi je da će me pozvati malo kasnije da se vidimo i popijemo kafu, što mi je bilo jako čudno. Tog dana me pozvao i rekao da se nađemo u hotelu ‘Splendid’”.

Na sastanak je, piše, pošao sa Dolovcem, a Juretić ih je na trotoaru ispred hotela sačekao sa D. M.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Pitao sam da li treba nešto da potpišem ili da mi izda dokument da sam se uredno javio. Odgovorio mi je da ne treba ništa i da se dogovorim sa D. – da mu platim sve što treba. D. je tražio 20.000 eura da ne bi rušili objekat i rekao da je već došlo Rješenje za rušenje, a da je on to preko veza uspio da spriječi. Rekao sam mu da nema šanse da ću išta platiti, a on meni da je jak, moćan i da ima dobre veze, pa će, ukoliko mu ne isplatim traženi iznos, narediti da se objekat sruši”…

Kuč je inspektorima kazao i da je saznao da mu je D. M. komšija u Ivanovićima, zbog čega je otišao da ga pronađe kući, jer se nije javljao na broj telefona koji mu je dao tokom prvog sastanka: “Pokucao sam na vrata. Otvorio mi ih je Juretić… Bio sam u šoku. Pitao sam ga gdje je D. a on mi je odgovorio da je otišao u Nikšić. Mislim da me Juretić tada nije prepoznao”.

On je rekao da se nakon toga u hotelu “Tre canne” sastao sa D. M. koji je “spustio iznos – sa 20.000 na 10.000 eura”, ali da mu ni tada nije dao novac:

“Bio je jako frustriran što neće dobiti novac. Dolazio je na moj objekat i prijetio radnicima da će ih prebiti… Na trećem sastanku opet mi je tražio 10.000 eura, a ja mu opet rekao da ne želim da mu platim… Od kada je počela ova situacija, D. M. me uvijek pratio i znao je gdje se nalazim”, saopštio je Kuč policiji.

Građevinski inspektor Vladan Juretić uhapšen je jutros zajedno sa kolegom Zoranom Boškovićem zbog sumnje da su učinili krivično djelo – primanje mita.

20191102081132 b9eb9bb3 83a5 4c4d bf74 4f20e98fb3fb

Izvor: Vijesti.me

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker