Novopazarac počeo štrajk glađu ispred Opšte bolnice, Mahmutović naredio da ga sklone (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ruždija Šabotić, novinar iz Novog Pazara, danima je sa ostalim građanima okupljenim oko Incijative slobodnih građana Novog Pazara protestovao ispred uprave Opšte bolnice Novi Pazar, da bi jutros, kao što je i najavljivao, počeo štrajk glađu.

sfdgh6w45645

{module Oglas 1 – 2020}

Sinoć je Šabotić ispred bolnice u Novom Pazaru parkirao automobil, kako bi imao gde da provodi noć, ali mu je auto pauk službom jutros isporučen ispred njegove kuće.

Šabotić je počeo da štrajkuje glađu ispred dijagnostičkog centra Opšte bolnice, u kojoj je smeštena kancelarija direktora ove institucije – dr Meha Mahmutovića.

Međutim, veliki broj pripadnika privatnog obezbeđenja i policije jutros je ubeđivalo Šabotića da se skloni iz kruga bolnice, koji je, navodno “crvena zona”, mada je Šabotić seo ispred dečijeg odeljenja, koji je “zelena zona”.

Obezbeđenje je pokušalo i da odvede Šabotića na silu, ali je policija na kraju ubedila novinara da se skloni, pa je on štrajk nastavio ispred doma zdravlja, a pripadnici obezbeđenja bolnice su predstavnike medija jutros uklonili iz kruga OB Novi Pazar i zabranili da profesionalno izveštavaju sa lica mesta.

{module Oglas 2 – 2020}

Šabotić je za Nova.rs kao glavne zahteve štrajka glađu označio da on, “ali i svi građani žele da se konačno izađe sa tačnim brojem” preminulih od posledica koronavirusa, “bez peglanja podataka”.

On zahteva i da se javnost Novog Pazara i cele zemlje obavesti za šta su potrošene donacije kao i da se smeni direktor Opšte bolnice Novi Pazar dr Meho Mahmutović i njegovi najbliži saradnici.

Takođe, među zahtevima se nalazi i smena bivšeg kordinatora bolnice Novi Pazar, a sada državnog sekretara ministarstva zdravlja, dr Mirsada Đerleka sa te funkcije, kao i zahtev da se Više javno tužilaštvo hitno uključi u proces i pokrene istragu na osnovu informacija koje su iznošene u javnosti, uz kazne odgovornih za situaciju sa koronavirusom u Novom Pazaru.

Juče je bolnica Novi Pazar, iako je bio neradni dan, na svom sajtu objavila spisak donacija koje su pristigle u ovu instituciju. Šabotić je rekao da nije zadovoljan onim što je objavljeno na sajtu bolnice, jer, kako je rekao, taj spisak nije kompletan i “mnogo donacija nedostaje”.

On je pozvao i predstavnike dijaspore Sandžaka da pogledaju spisak i vide da li su njihove donacije na spisku. (Nova.rs)

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=ZVZjf1a6eGo

(a1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker