NOVI SNIMAK MATEJA PERIŠA? Veštače se i snimci da se utvrdi da li nestali Splićanin PLIVA SAVOM, ali potraga ne staje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novi snimak Mateja Periša koji trči kroz beogradske ulice večeras se pojavio na Jutjubu, ali ovoj put iz drugog ugla. Na njemu se vidi Matej kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu.

Inače snimak sa istom mesta pojavio se pre nekoliko dana, a ovo je prvi video zapis sa sigurnosnih kamera kafića. Ono što se sa sigurnošću može protumačiti sa ovog snimka iz drugog ugla jeste to da Mateja niko ne juri, jer se na ovom zapisu vidi da omiče više od 50 metara, da se ne okreće i da niko ne juri za njim.

Snimak koji je zabeležen mobilnim telefonom, a na kojem se vidi muškarac kako pliva u Savi, dat je na veštačenje kako bi se otklonila svaka sumnja da li je reč o nestalom Mateju Perišu (27). Prvih dana posle dočeka Nove godine objavljeno je da je to upravo mladi Splićanin, ali je kasnije njegov otac Nenad osporio tu mogućnost zbog načina na koji se kreće plivač, a odmah se pojavila i sumnja da je snimak nastao mnogo ranije, dok reka nije bila toliko hladna.

 

U isto vreme, pretraga korita Save, ali i priobalja, nije stala ni u utorak. I dalje se koristi sonar, dok ronioci zbog izuzetno loših meteo-uslova i niske temperature vode nisu mogli da zarone. Prema nekim informacijama, zbog toga se trenutno najviše koristi sonar. Signal mobilnog telefona mladog Splićanina uhvaćen je poslednji put na Sava promenadi, na mestu gde je najverovatnije upao ili ušao u Savu.

Ovaj signal je lociran iste noći kada je mladić nestao. Uhvatilo ga je nekoliko baznih stanica, pa je na osnovu analiza i ukrštanja smanjen opseg potrage. Naravno, samo ukoliko je aparat bio kod njega. U ovom trenutku se to ne zna. Aparat nije pronađen – navode u istrazi.

Noviji modeli telefona, objašnjavaju stručnjaci, mogu da daju signal i ako upadnu u vodu, ali samo na dubini do dva metra. Ukoliko padne dublje, signal se gubi i nije ga moguće locirati.(Novosti,Blic)

 

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker