Novi skok: Opet skoro 8.000 zaraženih, umrlo 57

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Srbiji je u poslednja 24 sata 7.818 osoba označeno pozitivnim na koronavirus, a preminulo je još 57 ljudi.

{module Oglas 1 – 2020}

Testirano je ukupno 20.514 osoba, a na respiratorima je 289 pacijenata.

“Naš sistem se ozbiljno sprema za imunizaciju stanovništva”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Miroslav Đerlek i dodao da su urađeni akcioni planovi, vodi se računa gde će skladištiti vakcine i kako ćemo sve to sprovest. Da se Srbija priprema za predstojeću vakcinaciju za Nova.rs potvrđuje i direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije “Batut” Verica Jovanović.

“Institut za javno zdravlje učestvuje i predlaže aktivnosti koje odnose na imunizaciju, ne samo na aktivnosti koje su povezane sa koronavirusaom, već o svim aktivnostima u vezi sa vakcinacijom. Kada je u pitanju kovid 19, postoje stručne službe koje su zadužene da definišu, pre svega, ciljne populacione grupe za imunizaciju. U našoj zemlji formiran je Nacionalni imunizacioni tim koji se bavi analizom svih potreba i denfinisanjem prioriteta”, kratko je odgovorila direktorka “Batuta” Verica Jovanović, na pitanje Nova.rs dokle se stiglo sa imunizacionim planom u Srbiji”, rekla je Jovanović za Nova.rs.

{module Oglas 0 – 2020}

Direktor Kliničko bolničkog centra (KBC) Zvezdara Petar Svorcan danas je izjavio da u toj zdravstvenoj ustanovi, ovih dana, koliko pacijenata otpuste toliko i prime, kao i da su to većinom osobe iznad pedeset godina starosti.

“Od juče do danas primili smo 58 pacijenata, otpustili smo 53, takav trend je zadnjih sedam dana, koliko pacijenta otpustimo, toliko i primimo. U ovom trenutku intenzivne nege su pune, 50 pacijenata je u njima, 22 su na mehaničkoj ventilaciji”, rekao je danas Svorcan za Radio televiziju Srbije, govoreći o stanju u KBC Zvezdara, koji je pretvoren u kovid bolnicu, a u njoj su trenutno 404 pacijenta. (Nova.rs)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker