Novi Pazar – Za 76 osoba određene mere kućnog nadzora

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Obolelih od korona virusa u Novom Pazaru nema, a za 76 osoba određena je mera kućnog nadzora od 14 do 28 dana.

hujizuizhzujztutzu

{module Oglas 2019 – U članku 1}

U poslednja 24 sata u ovaj grad je doputovao veliki broj ljudi, koji žive i rade u inostranstvu, ali nisu svci dobili rešenja da se jave Zavodu za javno zdravlje, što je obaveza – kaže direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić.

Danas je zasedao Gradski štab za vanredne situacije i doneo niz mera za lokalnu zajednicu.

Naložio je da se organizacija rada lokalne samouprave svede na neophodan minimum, da se nabave dezinfekciona sredstva i da se redovno dezinfikuju prostorije gradske zuprave, javnih preduzeća i ustanova.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Za taksiste i bozače i konduktere autobusa obavezno je nošenje rukavica i maski za jednokratnu upotrebu. Vozači i kondukteri su obavezni da na krajnjim stanicama očiste i dezinfikuju autobuse, a vožnja taksijem dozvoljena je samo na zadnjem sedištu.Maske i rukavice obavezne su i na pijacama.

Za ugostiteljske objekte i kladionice određeno je radno vreme od 8h-20h. Vlasnici tih objekata moraju da obezbede dezinfekciona sredstva, kojima će redovno čistiti rukohvate a na ulazima da postave sunđere natopljene dezinfekcionim sredstvima. Ova mera važi i za gradsku upravu, javna preduzeća i ustanove.

Poštovanje naređenih mera kontrolisaće nadležne inspekcijske službe.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Gradski štab za vanredne situacije formirao je operativni štab čiji je zadatak da pomaže starim i nemoćnim, da im dostavljaju hranu i lekove

Odgovorni u mesnim zajednicama imaju obavezu da prate situaciju na svom području i da o tome obaveštavaju štab. Saopšteni su i brojevi telefona koji će građanima biti na usluzi neprestano.

Novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac apelovao je na građane da u narednom periodu budu solidarni i odgovorni prema sebi i drugima, da poštuju pravila i mere Vlade Srbije, da ne stvaraju paniku i gomilaju rezerve namirnica,iako je situacija teška. Posebno je pozvao starije građane da ostanu u svojim domovima.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker