Novi Pazar – Uklonjeni ostaci berbernice kraj Arap džamije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ostaci porušene berbernice u Prvomajskoj ulici, u krugu Arap džamije, uklonjeni su rano jutros, a vlasnici objekta su lokalnim medijima rekli da veruju da su to uradili aktivisti Islamske zajednice u Srbiji.

berbernica 800x450 1 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Sin vlasnika berbernice Adnan Dugopoljac, kazao je da ih je policija oko sedam sati jutros obavestila da su počeli radovi na raščišćavanju terena i uklanjanju berbernice.

“Jutros kada smo došli videli smo oko 40-50 ljudi, među kojima smo prepoznali neke od aktivista IZ u Srbiji, sa bagerom i traktorom. Nije nam bilo dozvoljeno da priđemo lokalu i sprečimo uklanjanje”, rekao je Dugopoljac.

Članovi porodice redovno su obilazili i čuvali berbernicu, ali su prestali kada je uvedena zabrana kretanja tokom noći zbog pandemije korona virusa, rekao je između ostalog Dugopoljac.

{module Oglas 0 – 2020}

Podsećamo berbernica u Prvomajskoj ulici srušena je krajem februara, a kasnije je iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, saopšteno da je to je učinila “njihova građevinska služba jer se radi o nelegalno podignutom objektu na vakufskom zemljištu”.

Podsećamo, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda držalac parcele na kojoj se nalazila porušena berbernica je IZ u Srbiji – muftijstvo sandžačko, dok je kao vlasnik lokala upisan Ramiz Dugopoljac.

Kako smo ranije izveštavali, pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru vodi se spor o određivanju vlasništva nad zemljištem ispod objekta. Početkom prošlog meseca bilo je zakazano pripremno ročište, koje je tada odloženo i zakazano za 30. mart, a zbog vanrednog stanja nije održano. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex