Novi Pazar – U Medicinskoj zbrinuto 18 zaraženih korona virusom, svi bez simptoma

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U privremenoj “kovid bolnici”, smeštenoj u Medicinskoj školi “Dva heroja” u Novom Pazaru, trenutno je zbrinuto 18 pacijenata zaraženih korona virusom sa lakšom kliničkom slikom, rekao je danas njen rukovodilac Faruk Pašović.

covid bolnica

{module Oglas 1 – 2020}

On je radiju Sto plus izjavio da su svi pacijenti dobrog zdravstvenog stanja, bez ikakvih simptoma koje izaziva ovaj virus.

“O njima u svakom trenutku brine jedan lekar i tri medicinske sestre. Konstantno se prati njihovo stanje, tokom vizita im se meri temperatura i za sada ni kod koga od njih nisu zabeleženi nikakvi simptomi oboljenja COVID-19”, kazao je doktor Pašović.

Najmlađi pacijent u ovoj privremenoj bolnici ima 19, a najstariji 52 godine.

{module Oglas 0 – 2020}

“Sve funkcioniše dobro, saradnja sa zdravstvenim ustanovama, lokalnom samoupravom i Vojskom Srbije je odlična. Pacijenti imaju dobre uslove za boravak i njihovi rođaci nemaju razloga za brigu. Napominjem, posete nisu dozvoljene i nema potrebe da ljudi dolaze ispred škole”, dodao je Pašović.

Medicinska škola “Dva heroja” preuređena je prošle nedelje u privremenu bolnicu za smeštaj pacijenata zaraženih korona virusom sa blažom kliničkom slikom. U njenom opremanju pomogli su Vojska Srbije i brojni lokalni privrednici.

Prema poslednjim podacima, u Novom Pazaru su 34 osobe zaražene korona virusom koje su, u zavisnosti od kliničke slike, smeštene i na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u ovom gradu, Kliničkom centru u Kragujevcu i Kliničko bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu.

(Radio sto plus)

{module Oglas 2 – 2020}

 

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.