Novi Pazar – U Medicinskoj zbrinuto 18 zaraženih korona virusom, svi bez simptoma

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U privremenoj “kovid bolnici”, smeštenoj u Medicinskoj školi “Dva heroja” u Novom Pazaru, trenutno je zbrinuto 18 pacijenata zaraženih korona virusom sa lakšom kliničkom slikom, rekao je danas njen rukovodilac Faruk Pašović.

covid bolnica

{module Oglas 1 – 2020}

On je radiju Sto plus izjavio da su svi pacijenti dobrog zdravstvenog stanja, bez ikakvih simptoma koje izaziva ovaj virus.

“O njima u svakom trenutku brine jedan lekar i tri medicinske sestre. Konstantno se prati njihovo stanje, tokom vizita im se meri temperatura i za sada ni kod koga od njih nisu zabeleženi nikakvi simptomi oboljenja COVID-19”, kazao je doktor Pašović.

Najmlađi pacijent u ovoj privremenoj bolnici ima 19, a najstariji 52 godine.

{module Oglas 0 – 2020}

“Sve funkcioniše dobro, saradnja sa zdravstvenim ustanovama, lokalnom samoupravom i Vojskom Srbije je odlična. Pacijenti imaju dobre uslove za boravak i njihovi rođaci nemaju razloga za brigu. Napominjem, posete nisu dozvoljene i nema potrebe da ljudi dolaze ispred škole”, dodao je Pašović.

Medicinska škola “Dva heroja” preuređena je prošle nedelje u privremenu bolnicu za smeštaj pacijenata zaraženih korona virusom sa blažom kliničkom slikom. U njenom opremanju pomogli su Vojska Srbije i brojni lokalni privrednici.

Prema poslednjim podacima, u Novom Pazaru su 34 osobe zaražene korona virusom koje su, u zavisnosti od kliničke slike, smeštene i na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u ovom gradu, Kliničkom centru u Kragujevcu i Kliničko bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu.

(Radio sto plus)

{module Oglas 2 – 2020}

 

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker