Novi Pazar – Tri učenika i učiteljica negativni na korona virus

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon izjave ministra Šarčevića da je korona ušla u škole u Novom Pazaru jutros iz Zavoda za javno zdravlje saznajemo da je bilo prijave više sumnjivih slučajeva, da su tri učenika i učiteljica testirani i negativni prema nalazu PCR-a.

zavod

{module Oglas 1 – 2020}

Ekipe Zavoda izvršit će higijensko-epidemiološki nadzor više škola i za dan-dva kada budu prikupljene sve informacije javnost će biti obaviještena. Inače, epidemiološka  situacija u Novom Pazaru i Tutinu nestabilna je i nesigurna zbog više epidemioloških izazova a jedan od njih je početak školske godine s velikim brojem učenika i ostvarenih kontakata bez pridržavanja epidemioloških mjera.

{module Oglas 0 – 2020}

Ono što jako zabrinjava, prema riječima dr. Spahića, da je inkubacioni period kod ovog virusa od 14 do 28 dana i da je jako kritičan. Još jednom apel građanima da se pridržavaju svih protiv epidemijskih mjera. Također, u protekla 24 sata testirano je 47 osoba od toga su dvije novoinfoinficirane što dodatno zabrinjava jep prije samo dva dana nije bilo oboljelih, rekao je za Jutarnji program direktor Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar dr. Šefadil Spahić. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker