Novi Pazar – Tri puta više dženaza nego prošle godine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” saopštilo je danas da je tokom juna i jula ove godine organizovalo 275 sahrana (dženaza), što je gotovo tri puta više nego u istom periodu prošle godine kada je na gradskim grobljima ukopano 109 žitelja Novog Pazara.

umrlice jul2020

{module Oglas 1 – 2020}

Prema podacima tog javnog preduzeća, u koje je radio Sto plus imao uvid, tokom juna ove godine bile su 104 sahrane, a prošle 60. Znatno veća razlika zabeležena je u ovom mesecu u kojem je, zaključno sa današnjim danom, bila 171 sahrana, dok ih je u 2019. bilo 59.

Direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović kazao je da se prethodnih godina broj sahrana na gradskim grobljima, kojima gazduje to preduzeće, kretao od 529 2016. godine do 569 prošle, a da su samo do danas u Novom Pazaru bile 504 sahrane.

“Mi ne ulazimo u to od čega su ti ljudi preselili (preminuli), ali trenutno sređujemo podatke o tome koliko je njih u prethodnim mesecima ukopano u limenim kovčezima. Te informacije predočićemo javnosti sledeće nedelje”, poručio je Omerović.

{module Oglas 0 – 2020}

On je dodao i da u ovaj broj nisu uračunate sahrane na seoskim grobljima, koja nisu pod ingerencijom “Gradske čistoće”, a na kojima se, prema nekim proračunima sahrani od 15 do 20 odsto preminulih sa teritorije Novog Pazara.

Statistika tog javnog preduzeća pokazuje i da je prethodnih godina u Novom Pazaru bilo prosečno oko 1,7, a u ovom mesecu gotovo šest sahrana dnevno. Najviše je bilo 4. jula kada je na gradskim grobljima ukopano 14 preminulih osoba.

Podsećamo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana izjavio “da je u Novom Pazaru tokom juna i jula bilo 16 odsto manje preminulih nego u istom periodu prošle godine”.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker