Novi Pazar – Tender izmenjen, pobednik očekivan

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novosadska kompanija “Ilumina” jedina je dostavila ponudu na tender Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar za kupovinu novogodišnje rasvete posle čega je odlučeno da joj bude dodeljen ugovor, saznaje radio Sto plus.

kicenje grada

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ta firma dostavila je cenu od 1.497.230 dinara bez poreza na dodatu vrednost za novogodišnje dekorativne ukrase navedene u tenderskoj dokumentaciji, a među kojima su svetleće ledenice, zvezde, Sneško Belić i meda.

Podsećamo da je radio Sto plus otkrio da je prvobitni tender za nabavku rasvete bio sastavljen tako da je direktno favorizovao “Iluminu” time što je tražena nabavka ukrasa kompanije “Blachere Illumination” ili odgovarajućih, kao i dva različita “3D motiva”, sa specifičnim šiframa i tačnim dimenzijama, bez objašnjenja o kakvim ukrasima se radi.

Ti “3D motivi” istog proizvođača, sa identičnom šifrom, traženim dimenzijama i težinom, nalaze se u katalogu te novosadske kompanije, u oblicima ukrasnog Sneška Belića i medveda.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Nakon našeg pisanja, Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta je izmenilo tendersku dokumentaciju tako što je opisalo je kako bi približno trebalo da izgledaju svetleće zvezde i ledenice, kao i “3D motivi”, za koje su naveli da su u obliku “Sneška Belića” i “mede”, bez navođenja da moraju biti proizvodi “Blachere Illumination” ili odgovarajući.

Ovo je treći, ujedno i najvredniji, tender za kupovinu novogodišnje rasvete u poslednjih nekoliko godina u Novom Pazaru.

Prvi je sproveden krajem 2015. godine, bio je vredan preko 800.000 dinara i na njemu je pobedila kompanija “Maxvell group” iz Beograda. Druga nabavka, vredna oko 600.000 dinara, bila je krajem 2017. godine, a posao je dodeljen firmi “GT light” iz Užica.

(N. Kočović, Radio sto plus)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.