Novi Pazar – Ročište dr Detancu odloženo za februar

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novopazarskom hirurgu dr Džemailu Detancu danas je trebalo da bude održano sudsko ročište pred Osnovnim sudom u ovom gradu, a po tužbi v. d. direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića.

gfbhrz6z5r

{module Oglas 1 – 2020}

Ročište nije održano zbog sprečenosti advokata obe strane i odloženo je za februar sledeće godine. Dr Detanac je jadan od desetak ljudi iz Novog Pazara koje je Mahmutović tužio za uvredu časti i nanošenje duševnog bola.

Od svih tuženih traži nadoknadu od po 200 hiljada dinara.

Osim Detanca, tužene su još dve lekarke Opšte bolnice, dr Lajla Sebečevac, anesteziološkinja i prva potpisnica peticije protiv Mahmutovića, i dr Suada Gicić Skenderi, ginekološkinja.

Njih troje su „krivi“ zbog pominjanja njegovog imena na konferenciji za novinare kada su se nezadovoljni specijalisti prvi put obratili javnosti.

{module Oglas 0 – 2020}

Minulog leta 37 specijalista od 108 Opšte bolnice potpisalo je pismo i peticiju, kojima se traži smena v. d. direktora i njegovih najbližih saradnika. Mahmutovića su označili kao glavnog krivca za haos u toj zdravstvenoj ustanovi, u junu i julu, kada je Novi Pazar bio veliko žarište korona virusa u Srbiji.

Peticija je upućena najvišim zvaničnicima Srbije, predsedniku i premijerki i ministru zdravlja, Aleksandru Vučiću, Ani Brnabić i Zlatiboru Lončaru.

Odgovor na svoj zahtev nikada nisu dobili, ali su oni koji su podigli glas nezadovoljstva i javno progovorili „dobili“ smene sa načelničkih mesta i sudske tužbe.

Mahmutović je sve optužbe kolega odbacio. Tvrdio je da je rad Opšte bolnice bio dobro organizovan, da se iza peticije za njegovu smenu kriju motivi „lične prirode i neostvarenih ambicija“, da se ne oseća krivim za situaciju za vreme letošnje pandemije, niti se smatra odgovornim za smrt bilo kog pacijenta.

{module Oglas 2 – 2020}

Nelegitiman v. d. status

Poslednjih dana uveliko se komentariše izveštaj Državne revizorske institucije za prošlu godinu, u kojem se navodi da je Mahmutoviću šestomesečni status v. d. direktora istekao još 4. decembra 2018. godine. On je u junu te godine vraćen u Novi Pazar sa mesta državnog sekretara Ministarstva zdravlja, i na tom mestu zamenio aktuelnog državnog sekretara i svog bliskog rođaka Mirsada Đerleka. Tako ga je zamenio i na gradonačelničkoj funkciji.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker