Novi Pazar – Prijave pljušte, vlasnik na divlje zida stotine kvadrata

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Građevinska inspekcija Novog Pazara podnela je krivičnu prijavu protiv A.P. sa područja titinske opštine zbog nelegalne gradnje u Keju skopskih žrtava, u blizini Iskrinog stadiona.

gradjevina divljagradnja

{module Oglas 1 – 2020}

On je tokom vanrednog stanja bez ikakve dozvole, na svojoj i velikom delu površine u vlasništvu grada, bez ikakve dozvole podigao objekat od preko 300 kvadratnih metara.

Inspekcija je početkom juna naložila rušenje, što on nije učinio, zbog čega je protiv investitora Osnovnom tužilaštvu (OJT) 3. juna podneta krivična prijava.

Prema video i foto dokazima, A.P. je ipak nastavio gradnju, pa se divlji objekat danas prostire na tri sprata i preko 500 kvadratnih metara.

Stanari susedne višespratnice tvrde da investitor nije poštovao čak ni osnovne zakonske odredbe da gradi unutar svoje parcele, odnosno da je zauzeo i teren koji pripada njihovoj zgradi.

{module Oglas 0 – 2020}

“Ovakvo ponašanje ukazuje da A.P. možda ima jaku zaštitu nekog od moćnika iz vlasti”, rekao nam je jedan od stanara.

Potsećamo da je vlasnik katarske parcele 6583 je, raščišćavajući teren za objekat koji sada podiže, pre šest godina potkopao teren, pokrenuo klizište u kojem su porušene tri privatne garaže i ugrozio stabilnost susedne četvorospratnice.

Vlasnik parcele je tada dobio krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti i obavezu da podigne potporni stub, što ni tada do kraja nije ispoštovao.

I.Slezović, Radio sto plus

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex