Novi Pazar – Pogledajte koliko testiranih ima antitela (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novopazarci beleže sve manje ljudi na bolničkom lečenju i manje pozitivnih rezultata na koronavirus tokom poslednjih 60 dana. Prema poslednjem testiranju, 55 odsto testiranih ima antitela.

erzerewtrwegg

Pixabay

{module Oglas 1 – 2020}

U protekla dva meseca u proseku se kod tri osobe dnevno utvrdi da su pozitivne na koronavirus, a u bolnicu bude primljena jedna.

“Poslednjih sedam dana gledajući, taj broj pada, tako da imamo prosečno dve novoinficirane osobe. Svesni smo da smo mlada populacija, da imamo dosta učenika u osnovnim i srednjim školama. Do sada, hvala bogu, nismo imali nijedan potvrđen slučaj”, navodi dr Šefadil Spahić, rukovodilac ZZJZ Novi Pazar.

Iz Opšte bolnice poručuju da nema opuštanja. Pripremaju dve ambulante koje će znatno olakšati prijem pacijenata. Istovremeno, proširuju i kapacitete kovid odeljenja.

{module Oglas 0 – 2020}

“Sad sa ovim širenjem razvodimo centralni kiseonik na skoro sva odeljenja Opšte bolnice. Imaćemo više od 300 mesta sa centralnim kiseonikom. Isto toliko će biti predviđeno za pacijente obolele od kovida, da bismo smanjili upotrebe kiseoničkih boca, jer je mnogo lakši i komotniji rad”, navodi dr Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Pokušavamo da kovid 1 i kovid 2 ambulante približimo jednu drugoj, da bi se smanjilo kretanje pacijenata.

Statistika je ohrabrujuća pa otuda i blago opuštanje građana, smatraju u gradskom veću. Mere najčešće poštuju najstariji građani Novog Pazara.

“Ovde je odgovornost na pojedincima. Ja se divim mnogim našim, pre svega, starijim sugrađanima koji su tako disciplinovani, koji mere poštuju. Oni poštuju zbog sebe, oni poštuju druge. Tako da mislim, zaista mi je poruka da svi naši sugrađani poštuju mere, da nose masku”, objašnjava Fevzija Murić, član gradskog veća.

U Opštoj bolnici, trenutno je smešteno osam pacijenata, a samo danas je na pregledima bilo njih 68.

{module Oglas 2 – 2020}

{vembed M=https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/09/11/17108318/novi-pazar-110920.mp4}

(rts)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex