Novi Pazar / OCD i mediji osudili pretnje Almi Junis, traže reakciju državnih organa

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Grupa organizacija civilnog društva, medija i novinara iz Novog Pazara osudili su danas “širenje laži, govor mržnje i pretnje” upućene predsednici Udruženja samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica “Zajedno” Almi Junis i zatražili hitnu reakciju nadležnih organa.

alma junis

{module Oglas 1 – 2020}

Oni su saopštili da je na Fejsbuk stranici “Pesterpress.com” objavljeno niz neistina i laži kojima je Junis, dugogodišnja građanska aktivistikinja, etiketirana kao “organizatorka prostitucije, koja stiče bogatstvo i novac iskroišćavajući samohrane majke i žene”.

Pozvali su tužilaštvo i policiju da “odmah i bez odlaganja identifikuju, pronađu i procesuiraju počinioca niza teških krivičnih dela”, kao i da Junisovoj obezbede odgovarajuću zaštitu.

“Upozoravamo nadležne organe da ovaj slučaj ne sme da ostane nerešen i da počinilac ne sme da prođe nekažnjeno za ogromnu štetu koju je već napravio, pre svih, Almi Junis, ali i celokupnom civilnom sektoru i široj javnosti”, navodi se u saopštenju OCD, medija i novinara.

Oni su podsetili da je organizacija “Zajedno” prepoznatljiva po pružanju psiho-socijalne, pravne i ekonomske pomoći i podrške ženama i pozvali sve korisnike Fejsbuka da stranicu “Pesterpress.com” prijave zbog govora mržnje, širenja laži i nacionalne netrpeljivosti.

{module Oglas 0 – 2020}

Junisova je radiju Sto plus rekla da je obavestila nadležne institucije i da je ceo slučaj već ušao u zvaničnu proceduru.

“Pohvalila bih ovom prilikom zaposlene u policiji, koji su brzo i profesionalno odreagovali, ali mi pružili i moralnu podršku koja mi je mnogo značila. Bilo je za ovih 12 godina, koliko postoji udruženje, raznih pretnji, ali nikada na ovako ružan način”, rekla je Junisova.

Ona je izrazila sumnju da iza teksta stoji bivši nasilnik, čijoj je supruzi pre nekoliko godina njeno udruženje pomagalo.

“To je bio jedan od najtežih slučajeva nasilja sa kojim smo se mi tokom rada susreli. On je pravosnažno osuđen, a njegova supruga je uspela da sa decom nađe svoj put u životu”, rekla je Junisova.

Dodaje da će osim tužbe tražiti i javni demant, izvinjenje i materijalnu odštetu, koju će podeliti u humanitarne svrhe samohranim majkama.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker