Novi Pazar / Nezadovoljni građani ne odustaju od protesta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru i danas se okupila grupa građana koji traže smenu vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića, ali i cele uprave ove ustanove.

protest gradjani

{module Oglas 1 – 2020}

Oko 30 njih je već 22. put svoje nezadovoljstvo iskazivalo duvajući u pištaljke, tvrdeći da ih je okupio zajednički interes- da se stanovnici ovog grada leče kao ljudi.

Jedan od organizatora Aladin Paučinac rekao je novinarima da stanje u ovoj ustanovi ne može da se popravi, jer se isti ljudi rotoraju na rukovodećim funkcijama.

“Mirsad Đerlek je bio gradonačelnik Novog Pazara, a potom je na to mesto došao Mahmutović. Đerlek je bio direktor Bolnice, pa onda Mahmutović, zatim je Mamutović bio državni sekretar u Ministartstvu zdravlja, a sada je to Đerlek, dakle njih dvojica se samo rotiraju“, rekao je Paučinac.

{module Oglas 0 – 2020}

On je istakao da za sve to vreme građani Novog Pazara imaju lošu uslugu lečenja, a pre svega loš prijem od strane medicinskih radnika, koji je neuporediv sa onim u Kragujevcu, Kraljevu ili Beogradu.

“Sa epidemijom korona virusa pokazalo se svo rasulo zdravstvenog sistema, jer su obolele ponižavali, vraćali ih na kućno lečenje. Propusta je bilo mnogo, nije bilo medicinskih radnika, kiseonika, lekova, tako da smo potpuno razočarani”, rekao je Paučinac.

On tvrdi da je cela situacija osvestila brojne građane, te da mnogi ogorčeno i bez straha pričaju.

“Ovde smo svakodnevno, jer nećemo više da dozvolimo da se bilo ko igra našim životima. Tražimo da direktor ove ustanove ne bude partijski poslušnik, već čovek iz naroda, kojih ima mnogo”, rekao je Paučinac.

Naredni protest biće održan sutra u 18 sati.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker