Novi Pazar – Manje djece u vrtićima zbog bezbjednosti

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

PU „Mladost“ u Novom Pazaru radi sa 50% kapaciteta u skladu sa Uputstvom Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i Gradskog štaba za vanredne situacije.

deca u dvoristu vrtica 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

U saradnji sa Predškolskom ustanovom „Mladost“ i Zavodom za javno zdravlje Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da vrtići u okviru ove ustanove nastave da rade kapacitetom od 50 % kao što su radili od maja 2020. godine zbog epidemije korona virusa.

„Grupe su stvarno maloborojne. Imamo roditelje koji su nezadovoljni i koji zahtevaju od nas da primimo decu preko tog dozvoljenog broja. Ja to stvarno ne smem. Oni treba da su svesni situacije. Tako je naloženo i takva je epidemiološka situacija. Molim roditelje da imaju malo strpljenja i razumevanja i da se nekako snađu tokom ovog perioda dok ovo ne prođe“ kazala je za Rtv Novi Pazar direktorka PU „Mladost“ Sabina Hoćanin.

Operativni plan Predškolske ustanove koji je usvojio Gradski štab za vanredne situacije odnosi se na septembar. Ukoliko se epidemiološka situacija u oktobru promeni, u skladu sa tim menjaće se i kapaciteti rada vrtića.

{module Oglas 0 – 2020}

„Nama je najveći problem kapacitet. U objektu vrtića „Mladost“ imamo 19 grupa na celodnevnom boravku. To nije malo, ali grupe su 50% od normativa“, dodala je Hoćanin.

PU „Mladost“ ima pet objekata koji svi rade, a vrtić „Dečija radost“ radi u dve smene.

„Mi smo roditeljima ponuduili da, ako nema mesta u vrtiću gde je dete ranije išlo, promene objekat i idu tamo gde ima mesta u okviru naše Predškolske ustanove.  Slobodnih mesta ima u vrtićima: „Abu Dabi“ , „Pčelica“ i „Dečija radost“- druga smena. Neki roditelji kojima je to bilo neophodno prihvatili su to bez problema i vode decu čak i do DV „Abu Dabi“, naglasila je Hoćanin.

Normativi vezani za broj dece odnose se i na predškolski program, koji može biti celodnevni i poludnevni. U online anketi koju su roditelji popunjavali 14 se izjasnilo za online nastavu. Ostali idu u predškolsko u duplo manjim grupama nego prethodnih godina.

„Imamo 37 isturenih grupa. I tu radimo skraćeno po tri sata. Razlog je bio što nismo smeli da rizikujemo da deca moraju užinu da donose.  Tražimo sve moguće načine da što više zaštitimo  decu i radnike“, objasnila je Hoćanin.

Iz Predškolske ustanove „Mladost“ su apelovali na roditelje da decu ne vode na rođendane i slavlja gde se okuplja čak 30 do 40 dece,  da vode računa o njihovom zdravlju i budu odgovorni, kako bi se svi pa i vrtići što pre vratili normalnom funkcionisanju punim kapacitetom.

(Rtv Novi Pazar)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.