Novi Pazar – Mališani se vratili u vrtiće

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Svi objekti Predškolske ustanove „Mladost“ u Novom Pazaru zvanično su počeli sa radom 17. avgusta. Tada je vršena dezinfekcija, priprema za rad i normalno funkcionisanje ove ustanove, a mališani na celodnevnom boravku danas su se vratili u prostorije vrtića.

vrtic dec spavaju 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Objekti PU“Mladost“ rade smanjenim kapacitetom od 50 %. Boravak dece u vrtićima odvijaće se po uobičajenoj satnici uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite od širenja korona virusa.

„Na prvom mestu to su mere dezinfekcije. Roditelji su obavešteni kako treba da se ponašaju. Bilo kakva promena kod deteta tipa povišena telesna temperatura i slično treba biti  preneta vaspitaču. U tom slučaju dete se ne dovodi u vrtić“, kazala je vaspitačica Dečijeg vrtića „Naše dete“ Alma Kahrović.

{module Oglas 0 – 2020}

Vaspitači napominju da je pri ulasku u vrtić potrebno preći preko dezobarijere, dezinfikovati ruke i da pratilac deteta obavezno mora nositi masku. Deca u mlađim vrtićkim grupama ne moraju da nose maske tokom boravka u ustanovi, dok se za predškolce još uvek čekaju uputstva Ministarstva prosvete.

Upis predškolaca je još u toku. Roditelji čija deca treba da pohađaju četvorosatni predškolski program treba da dostave potvrdu da je dete zdravo i redovno vakcinisano. Iz PU „Mladost“ podsetili su da će se upis predškolaca u OŠ „Avdo Međedović“ „Mur“ i „Đura Jakšić“ u Trnavi vršiti od 10h do 13 h. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker