Novi Pazar: Mahmutovićeva ostavka ili zaoštravamo proteste

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lekari Opšte bolnice u Novom Pazaru traže smenu direktora bolnice Meha Mahmutovića i njegovog tima, a ukoliko Ministarstvo zdravlja i premijerka Ana Brnabić ne budu ispunili njihov zahtev, najavljuju nove korake koji kako kažu neće biti diplomatski.

novi pazar protest 110820 foto irfan licina nova rs 6 725x483

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

{module Oglas 1 – 2020}

Novi Pazar bio je žarište korona virusa tokom jula meseca, a sada je žarište nezadovoljstva lekara koji traže ostavku direktora bolnice Meha Mahmutovića i njegovih saradnika.

Anesteziolog Lajla Sebečevac koji je deo tima lekara koji zahteva ostavke uprave, kaže da su Mahmutović i njegov tim isključivo i jedino odgovorni za najveću golgotu i najveću tragediju koja se desila narodu na ovim prostorima u poslednjih 100 godina.

“Situacija u junu je blago rečeno bila haos. Da bi bilo koja epidemija bila pod kontrolom vi morate da imate dobru trijažu, organizaciju i multidisciplinarni pristup pacijentima. U junu je bila katastrofa, mali broj kovid ambulanti, enorman priliv obolelih. U ambulantama su naše kolege radile onoliko koliko su mogle, dali su svoj ljudski maksimumum, ali toliki broj pacijenata fizički nisu stigli da pregledaju. U tim čekanjima, nepregledani su izgubili živote što je direktna odgovornost Mahmutovića i njegovog tima”, navodi Sebečevac.

{module Oglas 0 – 2020}

Sa druge strane ti pacijenti koji su i pregledani u kovid ambulantama, sa jako ozbiljnim kliničkim slikama vraćeni su kući zbog nedostatka bolničkih kapaciteta za njihovu hospitalizaciju.

“Tih kapaciteta je bilo, ali nisu bili organizovani u tom trenutku. Druga priča iz juna meseca koja je nas i javnost grada najviše potresla i uzdrmala jeste momenat kada premijer i ministar dolaze u Novi Pazar i u tom trenutku Meho Mahmutović i njegov tim raseljavaju i otpuštaju srednje teške pacijente koji već leže na patosu, po stolicama, klupama i stolovima, neki čak i po travi ispred odeljenja. Sve to radi da bi pokazao da situaciju drži pod kontrolom. U tim manevrima Mahmutovića i njegovog tima neki od pacijenata su izgubili živote”, ističe Sebečevac.

Kako dodaje protest lekara nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već se radi samo o struci i ni o čemu drugom.

“Radi se samo o Mahmutoviću i njegovom timu, o njihovom činjenju i nečinjenju. Situacija u bolnici je sada na ivici ambisa. Ti ljudi su 29. i 30 juna otišli na bolovanja i ostavili nas potpisnike peticije, lekare i medicinsko osoblje da se borimo sa golgotom i haosom koju su izazvali. Mi smo se borili i izborili sa tim. Oni više nemaju moralne ljudske i profesionalne kapacitete d aobavljaju ovaj posao. Sa druge strane, omalovažavaju i šikaniraju ljude koji su svo vreme epidemije radili časno svoj posao”, kaže Sebečevac i dodaje da se neće završiti na ovome.

“Sad treba da se strpimo, sačekamo odgovor premijerke i miistra na naš zahtev, ako ne bude odovora mi ćemo pripremiti naš koji sigurno neće biti ovako diplomatski, a kakav će biti biće javnost naknadno obaveštena”, zaključuje aneseteziolog Opšte bolnice u Novom Pazaru. (Nova.rs)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker