Novi Pazar / Jusufović: Djeca su nam važnija od automobila

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tehnički usporivači saobraćaja (ležeći policajci) postavljaju se u Novom Pazaru na osnovu zahteva građana, čiji osnov stručna komisija razmatra na samom terenu, rekao je danas predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Mirsad Jusufović.

novipazar jun2018

{module Oglas 2019 – U članku 1}

On je radiju Sto plus pojasnio da se građani peticijom obraćaju Gradskom veću, koje zahtev prosleđuje Savetu, a oni šalju stručnu komisiju na teren i na osnovu njihove preporuke Veće donosi odluku, a same usporivače postavlja Direkcija za izgradnju grada.

“Kada se Gradskoj upravi obrati grupa građana koja tvrdi da su im deca ugrožena, mi smo uvek na njihovoj strani, jer smatramo da je važniji jedan dečiji život nego kinetički zglob ili jabučica na automobilu, koje se i neće upropastiti ako se vozi normalno i polako. Kada se bude smanjio broj vozača koji po gradu voze na neprimeren način, onda ćemo imati i manje ležećih policajaca“, rekao je Jusufović.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

On ukazao na različite potrebe građana koji žive u ulicama gde ima usporivača saobraćaja, koji žele da zaštite decu i sebe od brze vožnje, i samih vozača, koji tu ne žive.

“Svaki vozač koji se žali na određeni usporivač u određenoj ulici uvek će bez problema potpisati peticiju da se isti postavi u ulici u kojoj on živi. Jednosmerne ulice koje su poslednjih godina asfaltirane su postale maltene piste za vozače, jer znaju da im niko ne dolazi iz drugog pravca, ali tu uglavnom reaguju građani zahtevom za postavljanje usporivača“, rekao je Jusufović.

On je dodao da se usporivači postavljaju poslednjih 20 godina, da je to nekada bio deo posla Zavoda za urbanizam i izgradnju grada, potom Direkcije za izgradnju grada, a poslednjih godina Saveta za bezbesnost saobraćaja, čija ingerencija je bezbednost građana, a ne infrastruktura.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Mi smo usporivače postavili u zonama škola, ali problem su nam oni školski objekti koji se nalaze na državnim putevima, poput škole u Lukarima, Avdo Međedović, Ćamil Sijarić, Meša Selimović, Halifa bin Zajed. Državnim putevima upravlja JP Putevi Srbije, a ne Direkcija za igradnju grada i oko ovih škola nemamo nikakve usporivače, iako za njima postoji potreba“, rekao je Jusufović.

(A.Bajrović, Radio sto plus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.