Novi Pazar / Jel to pripadnici srpskog naroda bolje gase požare od Bošnjaka?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na društvenim mrežama se vodi polemika o zapošljavanju pripadnika srpskog naroda u većinskom bošnjačkom gradu Novom Pazaru. Tekst prenosimo u cjelosti :

ghdutzttrutu

Pixabay

{module Oglas 1 – 2020}

”Najpre da se razumijemo, raduje me svako novo radno mjesto u ovom gradu, ma ko dobio posao. Radujem se jer se u Sandžaku najteže živi od svih ostalih regiona u Srbiji.

Da se razumijemo i ovo ljudi, u Novom Pazaru je 80% stanovništva koje pripada bošnjačkom korpusu i 20% koje pripada srpskom.

Pa dokle više da se vrši diskriminacija kod zapošljavanja u MUP-u i jedinicama koje pripadaju ovom ministarstvu? Takav trend traje tačno 30 godina.

Jel to pripadnici srpskog naroda bolje gase požare od Bošnjaka?

{module Oglas 0 – 2020}

Ne gase požare dobro ni jedni ni drugi. Ne gase jer nemaju obične, najobičnije merdevine, duže od 4 metra. Ne gase jer nemaju najosnovnija sredstva za rad. Ne gase jer u gradu od 120.000 stanovnika postoji samo jedna vatrogasna služba, ona kojoj je potrebno najmanje 30 minuta da dođe do mjesta nesreće.

Pazaru su potrebne još najmanje četiri vatrogasne jedinice i to u Muru, Selakovcu, Trnavi i Deževi. Pazaru je potrebno više od 40 vatrogasaca (39 Srba i 4 Bošnjaka, to je danas parametar upošljenika) i makar jedno vatrogasno vozilo u svakoj jedinici.

Mislim da na kugli zemaljskoj ne postoji sličan primjer kao ovaj iz Novog Pazara. Ne mrzim ja, ja ukazujem na problem.”

{module Oglas 2 – 2020}

{source}<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FStariDedoNP%2Fposts%2F1605834179585205&width=500″ width=”500″ height=”672″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>{/source}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex