Novi Pazar: Inspekcija kontroliše način zapošljavanja u Ekonomskoj školi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prosvetna inspekcija Novog Pazara dobila je nalog nadređenih državnih organa da kontroliše zakonitost sprovođenja konkursa o zapošljavanju u Ekonomsko-trgovinskoj školi, saznaje radio Sto plus od jednog kandidata za prijem u radni odnos.

ekonomska

{module Oglas 1 – 2020}

Nalog Ministarstva prosvete prosleđen je preko Prosvetne inspekcije u Kraljevu, o čemu su Gradska uprava Novog Pazara, odnosno njeni inspektori za tu oblast, obavešteni pre nedelju dana.

Po prijavi jedne od učesnica na konkursu, inspekcija sada ima obavezu da preispita postupanje članova komisije i direktora Ivana Veljkovića.

„S obzirom da su komisija za prijem i direktor škole odbacili žalbu na rezultate konkursa, čekam da svoj potpis na izveštaj o inspekcijskom nadzoru stave i prosvetni inspektori. Posle ćemo videti šta su sledeći koraci”, rekla je kandidatkinja koja je inicirala kontrolu.

{module Oglas 0 – 2020}

Prema saznanjima Sto plus radija, reč je o kandidatu čiji su stepen obrazovanja, prosek ocena i rejting univerziteta koji je završila daleko iznad ostalih kandidata, pa i direktora koji je njenu prijavu odbio.

„Posle završenog konkursa, stiglo je pismo u kojem se samo navodi da nisam primljena, bez ikakvog obrazloženja”, navela je kandidatkinja koja je odbijena.

Ekonomsko-trgovinska škola prethodno je odbila da po Zakonu o dostupnosti informacija obelodani informacije o načinu zapošljavanja u toj državnoj ustanovi.

Direktor je tada ocenio da bi „objavljivanje informacija o tome koga su i kako zaposlili ugrozilo privatnost učesnika na konkursima”.

(Beta, Danas)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker