Novi Pazar i dalje rekorder po broju rođene djece

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dok se većina gradova u Srbiji bori sa negativnim priraštajem Novi Pazar je i ove godine rekorder po broju rođene dece. U prethodnoj godini broj upisane dece u matičnu knjigu rođenih je skoro tri puta veći od broja umrlih .

osip po licu kod djece i beba 580x290

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Novopazarsko porodilište je I dalje jedno od najvećih porodilišta u Srbiji po broju novorođene dece. Ovde se u proseku dnevno rodi 6 beba. Načelnik Ginekološko akušerskog odeljenja dr Avdul Škrijelj kaže da se bračni parovi u Novom Pazaru skoro uvek odlučuju na veći broj dece, što je tradicija ovog kraja.

“Posle kliničkih centara mi smo I dalje najveće porodilište po broju rođene dece. U 2019.godini imali smo 1901 porođaj, što je 13 beba više nego u 2018.godini. Zadovoljni smo tom cifrom u odnosu na druge centre gde taj broj opada”, rekao je Škrijelj.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Broj upisane dece u knjigu rođenih, koja su se rodila i u drugim kliničkim centrima je preko 2000, što je za Novi Pazar već uobičajeno.

“Na području Novog Pazara u matičnu knjigu rođenih upisano je 2262 deteta, bilo je 793 sklopljenih brakova, a u knjigu umrlih upisano je 792. Novi Pazar je I ove godine rekorder po broju novorođene dece na šta možem da budemo ponosni I ove godine smo prvi po broju rođene dece”, rekao je rukovodilac odeljenja za opštu upravu Marko Slavković.

Među novorođenim novopazarcima I ove godine više je devojčica nego dečaka. (rtvnp)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.