Novi Pazar / Evo gdje će u centru grada biti postavljeni novi semafori (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zasjedao je Savet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara. Na sjednici je konstatovano da je Novom Pazaru potreban veći broj saobraćajaca, da je saobraćajna policija u poslednjih nekoliko nedjelja aktivnija, posebno u regulisanju saobraćajnih gužvi u centru grada i Ulici Generala Živkovića. Uskoro će u centru biti instalirani semafori na tri lokacije.

semafor 210918 tw630

{module Oglas 1 – 2020}

Nakon niza realizovanih akcija o bezbjednom učešću u saobraćaju, posebno najmlađih, održana je sjednica Saveta za bezbednost saobracaja grada Novog Pazara, nakon pauze prouzrokovane koronavirusom. Pred članovima tog Saveta našla su se mnoga pitanja, a donijeti su važni zaključci i odluke.

“Razgovarali smo o ulozi saobraćajne policije, primetno je da su u poslednjih nekoliko nedjelja pripadnici saobraćajne policije mnogo aktivniji, posebno u rješavanju saobraćajnih gužvi u centru grada. Potrebno je raditi još više. Mi smo sa načelnikom policije u ovom gradu Bogoljubom Živkovićem došli do zajedničkog zaključka da Novi Pazar zaslužuje veći broj saobraćajnih policajaca i na tome ćemo raditi u budućnosti”, rekao je predsednik saveta za bezbednost saobraćaja Mirsad Jusufović.

{module Oglas 0 – 2020}

S ciljem smanjenja opasnosti i podizanja bezbjednosti u saobraćaju Gradska uprava će finansirati izradu projekta i instalaciju semafora na tri lokacije u centru.

“Projekat je u završnoj fazi, a sutra se raspisuje javna nabavka za instalacije za semafore. Za nekih 15 dana imaćemo instalirane semafore na sva tri izlaza iz kružnog toka u centru. To će doprinijeti, i povećati bezbjednost prelaska preko pešačkog prelaza”, rekao je Jusufović.

U borbi protiv nesavjesnih vozača, na najkritičnijim dionicama biće postavljeni digitalni led brzinski displeji koji uz pomoc radara mjere i prikazuju brzinu.

„Njih ćemo postavljati u zonama škola, na državnim putevima gdje nismo nadlježni i nije moguće postaviti fizičke barijere (usporivači brzine) i tako ćemo pokušati da upozorimo nesavjesne vozače, ciljana naselja su nam Jusuf Potok gdje se desila ona nesreća prije par mjeseci, potom Lukare, u blizini škole „Ćamil Sijarić“, škole „Meša Selimović“ u blizini Petrove crkve i škole u Muru“, rekao je Jusufović.

On je kazao da će tokom ljeta mnoge aktivnosti i projekti na podizanju bezbjednosti saobraćaja biti realizovani, naročito kako bi djeca u septembru bezbjedno krenula u školu. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=rlTSg-ysM_c

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.