Novi Pazar / Evo gdje će u centru grada biti postavljeni novi semafori (Video)

Zasjedao je Savet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara. Na sjednici je konstatovano da je Novom Pazaru potreban veći broj saobraćajaca, da je saobraćajna policija u poslednjih nekoliko nedjelja aktivnija, posebno u regulisanju saobraćajnih gužvi u centru grada i Ulici Generala Živkovića. Uskoro će u centru biti instalirani semafori na tri lokacije.

semafor 210918 tw630

{module Oglas 1 – 2020}

Nakon niza realizovanih akcija o bezbjednom učešću u saobraćaju, posebno najmlađih, održana je sjednica Saveta za bezbednost saobracaja grada Novog Pazara, nakon pauze prouzrokovane koronavirusom. Pred članovima tog Saveta našla su se mnoga pitanja, a donijeti su važni zaključci i odluke.

“Razgovarali smo o ulozi saobraćajne policije, primetno je da su u poslednjih nekoliko nedjelja pripadnici saobraćajne policije mnogo aktivniji, posebno u rješavanju saobraćajnih gužvi u centru grada. Potrebno je raditi još više. Mi smo sa načelnikom policije u ovom gradu Bogoljubom Živkovićem došli do zajedničkog zaključka da Novi Pazar zaslužuje veći broj saobraćajnih policajaca i na tome ćemo raditi u budućnosti”, rekao je predsednik saveta za bezbednost saobraćaja Mirsad Jusufović.

{module Oglas 0 – 2020}

S ciljem smanjenja opasnosti i podizanja bezbjednosti u saobraćaju Gradska uprava će finansirati izradu projekta i instalaciju semafora na tri lokacije u centru.

“Projekat je u završnoj fazi, a sutra se raspisuje javna nabavka za instalacije za semafore. Za nekih 15 dana imaćemo instalirane semafore na sva tri izlaza iz kružnog toka u centru. To će doprinijeti, i povećati bezbjednost prelaska preko pešačkog prelaza”, rekao je Jusufović.

U borbi protiv nesavjesnih vozača, na najkritičnijim dionicama biće postavljeni digitalni led brzinski displeji koji uz pomoc radara mjere i prikazuju brzinu.

„Njih ćemo postavljati u zonama škola, na državnim putevima gdje nismo nadlježni i nije moguće postaviti fizičke barijere (usporivači brzine) i tako ćemo pokušati da upozorimo nesavjesne vozače, ciljana naselja su nam Jusuf Potok gdje se desila ona nesreća prije par mjeseci, potom Lukare, u blizini škole „Ćamil Sijarić“, škole „Meša Selimović“ u blizini Petrove crkve i škole u Muru“, rekao je Jusufović.

On je kazao da će tokom ljeta mnoge aktivnosti i projekti na podizanju bezbjednosti saobraćaja biti realizovani, naročito kako bi djeca u septembru bezbjedno krenula u školu. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=rlTSg-ysM_c

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
()
x

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker