Novi Pazar: Evidentno nepoštovanje procedura tokom konkursa za NVO

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lokalni antirkorupcijski forum (LAF) Novog Pazara ocenio je danas da je prilikom sprovođenja konkursa Grada Novog Pazara za sufinansiranje projekata udruženja građana za 2019. godinu bilo “evidentnog nepoštovanja procedura”.

gradska uprava mart2019

{module Oglas 2019 – U članku 2}

To nezavisno telo je takvu ocenu donelo jednoglasno na poslednjoj sednici, a nakon razmatranja odgovora Gradskog veća Novog Pazara na upućene primedbe o nepravilnostima uočenim u sprovođenju konkursa, na koje su ukazala dva udruženja građana.

Međutim, LAF je saopštio da je, u nemogućnosti da se konkurs poništi, Gradskom veću preporučio niz mera kako bi budući konkursi bili sprovedeni transparentnije i efikasnije.

Među preporukama su i izmene Pravilnika o načinu, kriterijumima i postupku dodele sredstava iz budžeta grada Novog Pazara za projekte udruženja građana, a u smislu promene rokova i drugih odredaba, kao i angažovanje većeg broja stručnih kadrova tokom sprovođenja konkursa. 

{module Oglas 2019 – U članku 1}

“Neophodno je i izabrati novu Komisiju za ocenjivanje projekata pre raspisivanja narednog konkursa, a u čiji rad će biti uključen i pratiti član LAF-a tako što će imati pravo da podnosi predloge i iznosi komentare na rad Komisije, bez prava odlučivanja”, saopštilo je to telo.

Lokalni antikorupcijski forum predložio je Gradskom veću i da ubuduće raspisuje više posebnih konkursa za dodelu sredstava nevladinim organizacijama, a na osnovu cilja njihovih projekata, odnosno, njihove delatnosti.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Nadamo se da će Gradsko veće razmotriti i usvojiti predložene preporuke kako bi se unapredila transparentnost postupka, smanjila mogućnost nepoštovanja propisane procedure, ali i omogućilo povećanje broja udruženja građana uključenih u ceo proces”, navodi se u saopštenju.

Na konkursu Novog Pazara za finansiranje projekata udruženja građana u 2019. godini dodeljeno je pet miliona dinara, a iz gradske kase podržani su projekti 27 nevladinih organizacija prenosi Radio Sto Plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker