NOVI PAZAR: Dve trećine novih pacijenata je iz Sjenice!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru leči se 330 pacijenata, rekao je koordinator te ustanove.

djerlek 2

{module Oglas 1 – 2020}

Trenutno je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru 330 kovid pacijenata, rekao je koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek i dodao da 55 pacijenata iz Sjenice čine dve trećine ukupnog prijema.

U protekla 24 sata ukupno prijema u Opštoj bolnici u Novom Pazaru bilo je 98, a među njima su i pacijenti iz Tutina, Sjenice i Pazara, jedna ženska osoba stara 72 godine je preminula, dok se u respiratornoj jedinici trenutno nalazi osam intubiranih na mehaničkoj ventilaciji.

Đerlek je kazao da je odlukom Ministarstva zdravlja Novi Pazar postao regionalni kovid centar i dodao da će morati da se pojača tempo borbe protiv virusa korone u Sjenici gde se “tek rasplamsava drugi pik prvog talasa”, prenosi Tanjug.

{module Oglas 0 – 2020}

“U Novom Pazaru se situacija polako stabilizuje, ali Sjenica počinje polako da se pali. Preduzeli smo hitne mere, otišla je ekipa da izvidi stanje i napravi plan kako ćemo da organizujemo Sjenicu. Takođe, poslali smo i dva kardiologa iako smo i mi u deficitu”, kazao je Djerlek.

Prema njegovim rečima, ohrabrujuće je da su u Pazaru za pet, šest dana stabilizovali situaciju.

“Mogu da poručim građanima da trenurtno mogu da budu mirni i da nema mesta za paniku ako se pridržavamo epidemioloških mera, ako to ne budemo činili nećemo uspeti u borbi protiv korone, koliko god se trudili u bolnici, donatori, izuzetno je bitno ponašanje građane”, poručio je Đerlek.

Koordinator bolnice u Pazaru kaže i da je prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Pazaru, u poslednja 24 sata, prvi put posle deset dana, novozaraženih ispod 30 odsto.

“Daleko je od dobrog, ali s obzirom da smo bili na 40, 50 odsto, ovo je vest koja može da ohrabri”, kazao je Đerlek.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker