Novi Pazar / Društinac i Mahmutović ostaju na čelu prekršajnih sudova

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Skupština Srbije izabrala je, na predlog Visokog saveta sudstva (VSS), dosadašnje predsednice prekršajnih sudova u Novom Pazaru i Sjenici Rubinu Društinac i Nerminu Mahmutović ponovo na te funkcije, saznaje radio Sto plus.

ghjdtzhjd

{module Oglas 1 – 2020}

Društinac je na čelu Prekršajnog suda u Novom Pazaru od maja 2014. godine, a za sudiju Opštinskog organa za prekršaje izabrana je 1997. godine. Sudija Prekršajnog suda je od 2010. godine.

U zvaničnoj biografiji se navodi da je pravosudni ispit položila 1997. godine, ali ne i na kojem Pravnom fakultetu je diplomirala.

Mahmutović je završila Pravni fakultet u Prištini 1984. godine, a pravosudni ispit položila je četiri godine kasnije. Za sudiju Opštinskog organa za prekršaje u Sjenici izabrana je 1989. godine, a od 2001. je bila starešina tog organa.

{module Oglas 0 – 2020}

Za sudiju Prekršajnog suda u Sjenici izabrana je 2010. godine, a na čelu tog suda je od 2014. godine.

Konkurs za izbor predsednika tih sudova sproveden je prošle godine, a Komisija VSS je maksimalnom ocenom ocenila programe rada i razgovore sa Društinac i Mahmutović. Pozitivno mišljenje za reizbor dobile su i od sednice svih sudija tih sudova i Komisije Prekršajnog apelacionog suda.

Skupština Srbije konstatovala je prestanak funkcije osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru Nermina Koškovca koji je sredinom septembra otišao u penziju.

(radiostoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker