Novi Pazar – Call centar za podršku na usluzi građanima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Call centar za podršku na usluzi građanima

90225474 1537881576377502 7646404227815702528 n

{module Oglas 2019 – U članku 1}

U Novom Pazaru je formiran Operativni tim za dostavu prehrambenih namirnica, vode, lekova i ostalih potrebština starijim licima. Operativni tim, čiji je koordinator Albin Škrijelj čine predstavnici Gradske uprave Kancelarije za mlade, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, Otvorene ruke, Puta sredine, Merhameta Sandžak, Gorske službe spasavanja, Centra za humanitarni rad Hajrat, Svetionika, Udruženja Tavus, Odreda izviđača Sandžak, Fonda Rajka Ackovića, Torcide Sandzak i Mreže mladih Mešihata IZ Sandžaka. Svi oni okupljeni su na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca, sa zajedničkim ciljem da pomognu građanima.

“Humani ljudi i humanitarne organizacije su ono što krasi Novi Pazar. Na prošloj sednici Štaba za vanredne situacije formiran je Operativni tim za podršku starim i bolesnim licima na teritoriji grada. Tim osim zaposlenih u Gradskoj upravi, preduzećima i ustanovama čini petnaest humanitarnih organizacija. Pohvalno je to što su sve razlike ostavljene po strani, zanemarene podele i politika. Svi smo zajedno u službi sugrađana kojima je pomoć potrebna“, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da je efikasnost novooformljenog Call centra koji je na usluzi stanovništvu, jedna od stalnih tema Štaba za vanredne situacije.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

„Želimo da Call centar bude potpuno efikasan, u cilju porške svima onima kojima pomoć znači, naročito našim sugrađanima starijim od 65 godina. Ovim putem bih zamolio sve da se pridržavaju mera koje su na snazi tokom vanrednog stanja. Posebno apelujem na starije Novopazarce da ne izlaze iz svojih domova, već da koriste brojeve koji su im na raspolaganju. Mi smo tu da im, za sve što im je potrebno, izađemo u susret“, poručio je gradonačelnik Biševac.

Pozivu gradonačelnika odazvali su se mnogi, a u novonastalim okolnostima od važnosti na terenu je i delovanje Gorske službe spasavanja, posebno na ruralnim područjima.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

„Plan je da sva ta područja obiđemo i ustanovimo realno stanje. Nama je seosko područje dobro poznato jer smo i ranije obilazili domaćinstva. Gorska služba će se potruditi da meštanima bude od koristi. Očekujemo podršku centrale iz Beograda i uskoro bi trebalo da dobijemo jedno vozilo. U partnerstvu sa Gradom Novim Pazarom, siguran sam, sve zadatke ćemo obaviti uspešno“, kazao je ispred Gorske službe spasavanja Boško Mihailović.
Novonastala situacija ujedinila je sve relevantne društvene činioce, koji su svoje kapacitete stavili na raspolaganje građanima Novog Pazara.

„Ovde smo na poziv gradonačelnika Biševca, ne gledajući na vjeru, naciju, političku i drugu pripadnost. Mi iz Centra “Hajrat” izgradili smo do sada preko 120 kuća i pružili podršku mnogim jetimima. Ovo je momenat da se ujedinimo sa ostalima i pomognemo svima kojima je pomoć u teškoj situaciji potrebna. Pozivam sve koji su u mogućnosti da se uključe u akciju, kako bi podrška došla do što više porodica i starih“, rekao je Mirsad efendija Bećirović, direktor Centra za humanitarni rad „Hajrat“, koji jedanaest godina deluje u okviru Mešihata IZ u Srbiji.

Koordinator Operativne grupe pri Štabu za vanredne situacije Grada Novog Pazara Albin Škrijelj, sastanak sa predstavnicima humanitarnih organizacija ocenjuje kao izuzetno konstruktivan.

„U ime gradonačelnika i Gradske uprave izražavam zadovoljstvo što su se pozivu odazvale gotovo sve organizacije sa teritorije Novog Pazara. Call centar je na usluzi građanima od 8 do 14 sati. Preduzimamo čitav niz drugih mera, pa je danas podeljen jedan broj maski, a sve što radimo u cilju je bezbednosti i podrške građanima Novog Pazara”, zaključio je Škrijelj.

CALL CENTAR JE NA USLUZI OD DANAS, 19. marta 2020. godine, a radno vreme je od 8h-14h.

CALL CENTAR se nalazi u zgradi Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara u prizemlju kanelarija br.1, ul. Stevane Nemanje br. 2, 36300 Novi Pazar.

Svi kojima je pomoć potrebna mogu da pozovu brojeve CALL CENTRA

020/311-902;

063/178-33-17

065/564-06-36

061/165-35-14

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.