Novi Pazar: Bez otpuštanja radnika tokom vanrednog stanja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tokom vanrednog stanja u Srbiji broj nezaposlenih u Novom Pazaru nije povećan, čak je neznatno i smanjen, što ukazuje da nije bilo otpuštanja radnika, saznaje radio Sto plus

IMG 20200416 205012

{module Oglas 1 – 2020}

Prema podacima Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu broj nezaposlenih krajem februara ove godine iznosio je 20.627 osoba, dok je dva meseca kasnije, poslednjeg dana aprila, 20.603 nezaposlenih.

Portparolka filijale Aida Bojadžić rekla je našen radiju da se od početka vanrednog stanja, ali i uvođenja elektronskog prijavljivanja na evidenciju nezaposlenih, prijavilo ukupno 164 nezaposlenih u Novom Pazaru, a u Tutinu 59.

“Od 23. marta, od kada je omogućeno prijaviljivanje u našu evidenciju elektronskim putem, do danas imali smo 135 zahteva građana Novog Pazara i Tutina za ostvarivanje prava na novčanu naknadu od strane nezaposlenih lica, što daje dobar signal da su poslodavci sa ovog područija bili strpljivi i humani u ovoj teškoj situaciji. Veoma je bitno da nemamo najava da će biti većeg otpušanja radnika sa teritorije koju pokriva ova flilijala”, rekla je Bojadžićeva.

{module Oglas 0 – 2020}

Ona je istakla da je ova filijala i tokom vanrednog stanja bila na usluzi korisnicima elektronskim putem, te da su i u uslovima otežanog poslovanja ostvarili dobre rezultate.

“Preko 180 elektronskih zahteva je podneto za naše različite programe, a najveće interesovanje bilo je za program stručne prakse i samozapošnjavanja, kao i za program novog zapošljavanja, koji je namenjen poslodavcima za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih”, rekla je Bojadžićeva.

Ona je dodala da nastaviti elektronsku komunikaciju sa građanima, kao i direktno u prostorijama filijale, za pojedinačne slučajeve kod kojih je to neophodno, uz kontrolisane ulaske i pridržavanje svih mera Vlade Srbije.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex