Nove odluke u borbi protiv koronavirusa u Novom Pazaru; ”Da izbegnemo crni scenario”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Raste broj novozaraženih pacijenata, povećava se broj hospitalizovanih u Opštoj bolnici i privremenoj u Novopazarskoj banji, kao i prvih pregleda u covid ambulanti na dnevnom nivou.

{module Oglas 1 – 2020}

Direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović kaže da ozbiljno moramo shvatiti situaciju i da je neophodno pridržavanje svih epidemioloških mera.

“Epidemiološka situacija u gradu je za sada nesigurna i nestabilna. Veliki je broj na dnevnom nivou, u bolnici se trenutno leči preko stotinu pacijenata, a u kovid ambulanti se obavlja od 120-150 pregleda dnevno što nam pokazuje da se mi približavamo jednoj nesigurnoj situaciji. Ja bih uputio apel svim građanima da shvate situaciju ozbiljno da poštuju mere, da nekako deset narednih dana maksimalno budemo svi oprezni, jer samo maksimalnim poštovanjem mera se nadamo da ćemo izbeći onaj najgori scenario koji nam se dešavao u junu i julu ove godine”, rekao je Ćorović.

{module Oglas 0 – 2020}

Ćorović ističe da su zdravstvene ustanove spremne za eventualno veći broj zaraženih pacijenata.

Na sednici Štaba za varedne situacije doneto je niz značajnih odluka koje imaju za cilj zaštitu stanovnika od korona virusa.

“Doneli smo odluku da finansijski pomognemo Domu zdravlja i Opštoj bolnici u nabavci alkohola i u sprovođenju kiseonika i JKP ‘Gradska čistoća’ u vrednosti od oko 8.500.000 dinara. Usvojena je i odluka da se pojača rad inskecijskih službi, da se pojača dezinfekcija javnih površina naročito Doma zdravlja, Opšte bolnice i NP Banja, autobuske stanice, ali i ostalih ulica u gradu. Preporuka je svim javnim ustanovama i preduzećima da svi radnici koji mogu da rade od kuće da se oslobode. Preporuke je da se svi radnici vrtića u Novom Pazaru prevetivno testiraju, a članovi Štaba za vanredne situacije su apelovali na građane Novog Pazara da poštuju sve mere, jer će na taj način pomoći zdravstvenim radnicima, ali i sprečiti širenje virusa”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. (rtvnp)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker