Nove mjere za Rožaje – Obavezne maske i na otvorenom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) danas je na sednici, kojom je predsedavao predsednik Milutin Simović, odlučilo je da uvede više privremenih epidemioloških mera u Rožajama, gde se raširio koronavirus importovan iz Srbije i odlučeno je da Vojska Crne Gore, policija i nadležne inspekcije pojačaju kontrolu državne granice.

korona maska

{module Oglas 1 – 2020}

Nacionalno koordinaciono telo donelo je privremene mere za Rožaje: Zatvara se granični prelaz Vuča, obavezne maske i na otvorenom…

Na sednici kojom je predsedavao predsednik Milutin Simović, odlučilo je da se uvede više privremenih epidemioloških mera u Rožajama, gde se raširio koronavirus importovan iz Srbije i utvrdilo da je najmanje 26 od 31 slučaja aktivnih infekcija koronavirusom direktno importovano iz Srbije ili se raširilo preko građana Crne Gore, koji su u proteklih deset dana protivzakonito boravile u Srbiji, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Oni su dodali i da je odlučeno je da se svim građanima Crne Gore koji su se zadesili u nekoj od država iz kojih je uvedena mogućnost ulaska u Crnu Goru bude uz negativan rezultat PCR testa, bude omogućen prelazak granice i bez testa uz obaveznu institucionalnu izolaciju do testiranja.

{module Oglas 0 – 2020}

Odlučeno je da Vojska Crne Gore, policija i nadležne inspekcije pojačaju kontrolu državne granice, a građanima Rožaja se preporučuje da bez velike potrebe ne napuštaju teritoriju opštine.

“NKT smatra da su mere koje su donete danas optimalne za sadašnji nivo epidemije i poziva građane Rožaja da poštuju sve propisane mere. To je najbolji način suzbijanja daljeg širenja koronavirusa i zaštite života i zdravlja građana i garancija da neće morati da budu uvođenje strožije mere poput zatvaranja teritorije cele opštine”, kaže se u saopštenju.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker