Nova Varoš / SAM ŽIVI U ČITAVOJ ZGRADI: Ćutim, jer nemam kome da kažem ni dobar dan, ni dobro veče

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

NOVA VAROŠ – U zgradi u kojoj je nekad živelo 40 stanovnika u selu Jasenovo kod Nove Varoši, danas je ostao samo jedan čovek, Dragan Bjelanović.

2117081 1579520680draganbjelanovicfotorina ls

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Jedino sa kim on može da prozbori po neku reč jeste radnica pošte, čije istureno odeljenje se nalazi u prizemlju ove sada već sablasne građevine.

“Ovde je pre 40 godina sve vrvelo od života, zgrada je bila puna, a sada da nema ove žene što radi tu, ovo bi bilo bruka. Sa njom malo progovorim, a vikendom nema žive duše, ćutim, jer nemam kome da kažem ni dobar dan, ni dobro veče”, priča Dragan.

2117087 1579520809jasenovoselo2fotorina ff

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Zlatno doba Jasenova obeležio je rad dve tekstilne fabrike. U centru sela postojale su pošta, banka, ambulanta, klanica i prodavnica. Sada je luksuz čak i televizijski signal.

“U tom marketu mogli ste kupiti bukvalno sve, od igle do lokomotive, nije bilo ni potrebe da idemo do varoši. U lokalnoj kafani je radilo oko 30 radnika, a kuvalo se oko 1.000 kafa dnevno, sada kad neko uđe, to doživimo kao svetsko čudo”, priseća se ovaj čovek koji sam živi u čitavoj zgradi.

Sećanje na lepu prošlost sada su osnovna tema preostalih stanovnika u Jasenovu. Plač novorođene bebe nije su čuo već nekoliko godina, pa meštani pozivaju sve mlade ljude da dođu ovde, dosele se jer su kvadrati vrlo jeftini, a živi se u proseku sto godina.

(Kurir.rs, RINA/ FOTO: RINA)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex