Nova.rs / Novi Pazar i dalje u rasulu, bolesni čekaju preglede satimara.

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prošlo je nedelju dana kako je Krizni štab grada Novog Pazara uveo vanredanu situaciju zbog velikog broja zaraženih koronavirusom, a ispred bolnice građani i dalje ćekaju satima na pregled, i ističu “da bolje oni znaju da li im umiru komšije, nego neko iz Beograda”, piše Nova.rs

novi pazar 020720 foto irfan ličina nova rs 6 725x483

Na ulicama je primetan veoma mali broj ljudi, uglavnom onih koji odlaze da završe svoje obaveze i kupe neophodne namirnice jer prehrambene radnje rade samo do 20 sati.

{module Oglas 1 – 2020}

Prema današnjoj odluci v.d.direktora novopazarske Opšte bolnice Mirsada Đerleka pacijenti sa teritorije opštine Sjenica biće smešteni u covid bolnicu i ostala odeljenja bolnice u Novom Pazaru, iako teritorijalno pacijenti iz Sjenice treba da budu zbrinuti u Užičkom domu zdravlja.

novi pazar 020720 foto irfan ličina nova rs 1 1024x683

Ovih dana primetno je da se užurbano radi na poboljšanju uslova za pacijente u Opštoj bolnici, a kako je potvrđeno za Nova.rs, celo interno odeljenje biće pretvoreno u covid zonu.

Iako se ulažu ogromni napori, još uvek postoji problem sa nedostatkom medicinskih radnika, pa je tako danas na Infektivnom odeljenju ponovo radila jedna doktorka, koja se nadljudski borila da zbrine sve pacijente koji su u velikom broju čekali da budu pregledani.

Građani koji su sedeli na travi ispred bolnice i čekali  na pregled rekli su reporteru Nova.rs da se ništa nije promenilo, da još uvek čekaju po najmanje tri, četiri sata da budu primljeni.

Senad je majku doveo u 10 ujutru i posle 4 sata čekanja još uvek je nisu primili. Kaže da samo želi da uzme knjižicu i odvede majku kući, jer ne vredi da čeka još par sati.

{module Oglas 0 – 2020}novi pazar 020720 foto irfan ličina nova rs 2 1024x683

Sumeja nije želela da se fotografiše, ali kaže da je sramota da se javnost obmanjuje kako je sve u najboljem redu, da predsednik Vučić i premijerka pričaju da je ovde kao u Nemačkoj kada ona na svom primeru zna da nije tako jer se nalazi već pet sati po najvećem suncu ispred Infektivnog odeljenja čekajući da bude primljena i da joj se ukaže pomoć.

Dodaje da ljudi non stop umiru, da se sve iz nekog razloga krije, ali da građani Novog Pazara sigurno bolje znaju da li im komšije umiru, nego neko ko je došao iz Beograda.

Sa pacijentima ispred Infektivnog odeljenja pričao je i v.d. direktor bolnice Mirsad Đerlek koji ih je zamolio za strpljenje i razumevanje. Dodao je da ima razumevanja za njih jer je i sam pre samo dva dana imao smrtni slučaj u porodici od posledica virusa Covid19.

Tokom prethodna 24 sata od posledica infekcije koronavirusom u Novom Pazaru umrle su tri osobe, a još troje se trenutno nalazi na respiratorima. U istom periodu primljeno još 75 pacijenata, pa je ukupan broj hospitalizovanih 177.

Od danas u Novom Pazaru na snazi su i mere koje je donela Vlada Srbije, a podrazumevaju zabranu okupljanja više od pet ljudi, dok je svim ugostiteljskim objektima zabranjen rad posle 20 časova.

(Nova.rs , Autor:Irfan Ličina)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker