Nezakonite javne nabavke Centra za socijalni rad u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Centar za socijalni rad Novi Pazar zaključio je tokom 2018. godine ugovore vredne oko 3,1 milion dinara suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama, otkrila je Državna revizorska institucija (DRI).

fhjkfzhjkzuh

{module Oglas 1 – 2020}

U izveštaju DRI, u koji je radio Sto plus imao uvid, navodi se da je Centar sa kompanijom “Prenča” zaključio ugovor o postavljanju ograde oko te ustanove vredan blizu 1,8 miliona dinara, iako je bio dužan da ponudu te firme odbije kao neprihvatljivu.

Revizor je utvrdio da ponuđač nije ispunjavao uslove propisane tenderskom dokumentacijom u vidu kadrovskih kapaciteta, kao i da Centru nisu dostavljeni dokazi da pravno lice nije kažnjavano, a zakonski zastupnik nije osuđivan.

Prema saznanjima radija Sto plus, za dobijanje istog posla konkurisala je i firma iz Lazarevca, ali je njihova ponuda odbijena jer je dostavljena 26 minuta nakon isteka roka.

{module Oglas 0 – 2020}

Do kršenja Zakona o javnim nabavkama došlo je i prilikom nabavke hrane, odnosno mesa i mesnih proizvoda i ribe.

Ugovor vredan milion dinara za kupovinu mesa i mesnih proizvoda dodeljen je “Ademović company” iz Novog Pazara koja u tom trenutku nije imala validan HACCP sertifikat, kao ni dokaz o dozvoli za obavljanje delatnosti, kako je traženo konkursnom dokumentacijom.

Centar je ribu kupio od firme “Ila promet” iz Čačka za oko 300.000 dinara, iako je njihovu ponudu morao da odbije kao neprihvatljivu zbog neispunjavanja uslova propisanih tenderom.

Državni revizor utvrdio je i da je Centar za socijalni rad tokom 2019. godine isplatio oko 1,7 miliona dinara na ime jednokratne novčane pomoći, a da nije imao potpunu i ažurnu dokumentaciju.

Naime, Centar je taj novac isplaćivao bez donošenja rešenja o ostvarivanju prava na jednokratnu novčanu pomoć, odnosno, samo na osnovu spiskova koje su mu dostavljali gradonačelnik Novog Pazara, Gradsko veće ili Gradska uprava, na ime pomoć deci bez roditelja, deci sa smetnjama u razvoju i samohranim roditeljima. (N1, Beta)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker