Nepostojeći virus, kažete? Meni su od TE VAŠE ”IZMIŠLJENE BOLESTI” umrli i otac i sestra i majka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Godinama mu je otac bolovao od karcinoma prostate, sve je izgledalo da će uskoro i tome doći srećan kraj i da će svog oca ponovo videti zdravog. Kraj je došao, ali ne onakav kakvog ga je zamišljao. To je ujedno bio i kraj – početka zle sudbine Ljubiše Rakić (44) iz Paraćina, kojem je korona uzela oca, sestru a na kraju i majku.

jhgffgghzjklkjhgf

{module Oglas 2 – 2020}

Mi smo bili prosečna srpska porodica, živeli smo svi zajedno u porodičnoj kući. Pored briga koja ima i svaka porodica, nama je bila najveća zdravstveno stanje mog oca, koji se poslednje dve godine lečio od karcinoma prostate.

Moj otac je bio često u bolnicama na kontrolama, primao je dijalizu i neretko se dešavalo da mu se otkači kateter, zbog čega mi odemo do bolnice da mu to nameste, tako je bilo i ovog puta!

{module Oglas 1 – 2020}

Stigli smo u bolnicu, gde su mog oca zadržali na dodatnim ispitivanjima dva dana, nakon čega su ga pustili na kućno lečenje. Za to vreme koje je proveo u bolnici, bio je u sobi sa ženom za koju nisu ni znali da ima korona virus. Nakon otpusta iz bolnice, moj otac je dobio prve simptome korona virusa, i odmah smo reagovali. Odveli smo ga ponovo u bolnicu u Ćupriji, gde je nakon par dane prebačena za Beograd u bolnicu “Dragiša Mišović”, gde je proveo ukupno 17 dana, dok je poslednjih 7 dana bio na respiratoru, nakon čega je preminuo u svojoj sedamdesetoj godini života – priča za “Blic” Ljubiša Rakić, čovek kojem je korona uzela celu porodicu.

Smrt oca je bila samo početak tragičnog kraja

{module Oglas 0 – 2020}

– Pomirili smo se sa sudbinom da oca više nema, ali život se nastavlja. Pošto smo u kući ostali samo sestra, majka i ja, nisam imao neki kontakt sa majkom i nisam joj prilazio bez maske, dok se sestri dešavalo da zaboravi i provodi vreme sa njom.

Nekoliko dana posle očeve smrti, sestra je dobila temperaturu. Kao da sam naslutio šta se dešava, rekao sam joj da se spakuje i ode u bolnicu da uradi test na koronu. Ona nije imala sve simptome, već samo visoku temperaturu. Otišla je u bolnicu, gde su je ostavili da leži dok ne stignu rezultati. Dok se sestra nalazila u bolnici, majka je takođe dobila temperaturu – tada nisam znao gde se nalazim!

Otišao sam s majkom u bolnicu, gde su i nju zadržali da leži dok ne stignu rezultati, ista situacija kao i sa sestrom. Nakon tri dana provedenih u bolnici u Ćupriji, sestru i majku su prebacili u Beogarad, tačnije u bolnicu u Zemunu. Nakon nedelju dana borbe stavili su ih na respirator, priseća se Rakić.

U jednom danu ostao je sam

– Dok su bile u bolnici, imao sam nadu da će sve biti u redu – ali na žalost nije tako bilo! Preminula mi je sestra, a potom i majka. U samo jednom danu ostao sam bez njih dve, a u samo jednom mesecu potpuno sam.

Nepostojeći virus, kažete?

– Taj nepostojeći virus, kako ga mnogi nazivaju, uzeo mi je sve. Moji najmiliji upravo zbog tog virusa više nisu sa mnom. Nemojte molim vas tako da pričate, ja najbolje znam kako je meni i kako je ljudima koji su ostali bez svojih bližnjih zbog “bezazlenog virusa” – završava svoju priču za “Blic” Ljubiša Rakić.

Izvor/Foto:Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.