Najviše učenika bez računara i internet u Zlatiborskom okrugu u Sjenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Školska uprava Zlatiborskog okruga obezbedila je tablete i mobilne telefone sa internetom za 91 učenika osmog razreda kako bi mogli da prate nastavu na daljinu i oni su danas stigli u Užice.

tablet

{module Oglas 1 – 2020}

V.d. načelnika Šklolske uprave Milenko Nikolić kaže da je Kancelarija za informacione tehnologije Ministarstva prosvete dobila podatke sa terena da pojedini djaci nemaju računare, internet ili oboje i da ne mogu da prate nastavu pa je nabavka organizovana uz podršku kompanija Comtrade i Huawei, kao i Telenora i VIP koji su obezbedili internet.

– Najviše učenika bez računara i internet u Zlatiborskom okrugu je u Sjenici 28, dok se u ostalim opštinama taj broj kreće od jedan do 11. Svi oni su preko škola i Školske uprave izrazili potrebu za tehničkom podrškom radi polaganja testa i praćenja nastave i to će im na ovaj način biti omogućeno – kaže Nikolić.

{module Oglas 0 – 2020}

Nakon ukidanja vanrednog stanja i završetka ove školske godine svi uredjaji će ostati u vlasništvu škola koje će raspolagati njima i u narednom periodu.

Na području Zlatiborskog okruga ima oko 2.800 učenika koji završavaju osmi razred i već sada se pravi plan upisa u srednje škole koji će biti na nivou prošlogodišnjeg.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker