Načelnik bolnice u N. Pazaru odbio da potpiše svoju smenu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Načelnik Operativnog bloka sa centralnom sterilizacijom u Opštoj bolnici u Novom Pazaru Dragoš Vasović je danas odbio da potpiše “ponudu za izmenu ugovorih uslova rada” koja predviđa njegovo smenjivanje.

novi pazar 020720 foto irfan ličina nova rs 4 1024x683

{module Oglas 1 – 2020}

Neprihvatanje te ponude je razlog za otkaz, preneo je novopazarski Radio Sto plus.

Vasović, načelnik tog bloka 17 godina, a 30 godina lekar u Opštoj bolnici, rekao je tom radiju rekao da je bio iznenađen tom ponudom i da je umesto nje tražio rešenje o razrešenju sa načelničkog mesta, koje je, kako je kazao, spreman da potpiše.

“Nisam pravnik ali ovo je, po mom mišljenju, razrešenje u veoma perfidnoj, zavijenoj formi. Prvi put vidim ovako nešto, napisano u stilu klasične igre reči. Nemam nikakav problem da budem razrešen, jer nisam rođen sa načelničkom funkcijom, ali neka se razrešenje napiše kako se oduvek i pisalo”, rekao je Vasović.

{module Oglas 0 – 2020}

Vasović je ocenio da mu je ta ponuda koja je napisana 21. septembra, ali ju je tek danas dobio, data jer je jedan od 37 specijalista koji su peticijom od državnog vrha Srbije tražili smenjivanje vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice, Meha Mahmutovića.

“Mislim da je naredna koja će biti smenjena, ili koja će dobiti sličnu ponudu, moja supruga Nela Vasović, načelnica Očnog odeljenja, koja je takođe jedna od potpisnice te peticije. Već joj je nagovešteno da će biti smenjena, a dobija i otvorene pretnje”, rekao je Vasović.

Pre nedelju dana smenjen je zamenik načelnika hirurškog odeljenja, Džemail Detanac, koji je takodje potpisao peticiju.

Potpisnici peticije smatraju Mahmutovića najodgovornijim za loše stanje u Opštoj bolnici i lošu organizaciju rada službi tokom epidemije koronavirusa. (Nova.rs)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex