N.Pazar / Spahić: Netačno da su deca obolela igrajući domine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Za četiri dana, u Novom Pazaru, korona virusom je inficirano 25 osoba. Među obolelima je i troje dece.

AA0 1309 2

{module Oglas 1 – 2020}

Za „donosioca“ infekcije zna se da se u grad vratio iz Slovenije. Reč je o pedesetosmogodišnjem muškarcu. Kada mu je dijagnostikovana bolest, počelo je pronalaženje kontakata. Odmah je saopšteno da ih je bilo 21 van porodice i 11 u porodici. Tako je kovid 19, zbog porodičnih kontakata, počeo da se širi po Novom Pazaru i ovaj grad doveo na mesto novog žarišta u Srbiji.

Po gradu je počela da se širi priča da su kod prvoobolelog počeli da dolaze rođaci, komšije i prijatelji da ga obiđu, ali i da je on sa poznanicima igrao domine i karte. Ove društvene igre su pripisane i najmlađe obolelima u Srbiji.

{module Oglas 0 – 2020}

– Informacija da su deca zaražena igrajući domine nije tačna. Radi se o mališanima do 5 godina. U toj starosnoj dobi, većina naše dece ni brojeve ne zna, kategoričan je Šefadil Spahić, direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ).

Doktor Spahić naglašava da su uslovi stanovanja najveći krivac za inficiranje troje dece. Navodi primer jedne od porodica, koja živi u iznajmljenom stanu, jer svoju kuću renoviraju. Objašnjava da je u ovom kraju „veoma malo porodica u čijim kućama za svakog člana ima po jedna soba i da je ustaljeno da na malom prostoru bude više ljudi. Najveći deo vremena, porodice provode u zajedničkoj prostoriji, u kojoj jedu, sede, gledaju televiziju, primaju goste…“

(Danas)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker