Murić – Čoveka za koga je rečeno da je zaražen, obilazile komšije i rođaci

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Član Gradskog veća Fevzija Murić kritikovao je ponašanje pojedinaca u Novom Pazaru, koji prema njegovim rečima situaciju još uvek ne shvataju dovoljno ozbiljno, te izbegavaju samoizolaciju i propisane mere.

fevzija99

{module Oglas 1 – 2020}

”Ono što je sada najbitnije jeste da sve mere koje smo mi doneli i preduzimali u proteklih mesec dana, a poštujući i sledeći mere i preporuke Vlade i stručnih timova, sada moramo da pojačamo. Danas smo imali banalne informacije da su čoveka za koga je rečeno da je zaražen, obilazile komšije i rođaci. Ta vrsta solidarnosti koja je nama svojstvena ovih dana mora da bude po strani, to mora da se prekine” izričit je Murić.

On je kazao da su epidemiolozi, lekari i svi nadležni u Novom Pazaru maksimalno angažovani proteklih mesec dana, te da su spremni da reaguju kako ne bi došlo do masovnog širenja zaraze.

{module Oglas 0 – 2020}

On je objasnio da su poslati i novi uzorci, reč je o kontaktima obolelih kako bi se ispitale sve osobe, te dodao da je na lekarima veliki posao i velika odgovornost, čime je značaj dolaska  timova i opreme u Novi Pazar veći.

On je izrazio nadu da upotreba velikog broja respiratora neće biti potrebna, ali je naglasio da je od izuzetne važnosti da ih Novi Pazar ima, i podsetio da je obezbeđen kiseonik na odeljenjima predviđenim za lečenje zaraženih pacijenata .

{module Oglas 2 – 2020}

Murić je naglasio da stručnjaci koji su danas došli u Novi Pazar zameraju to što ljudi ne poštuju predviđenu socijalnu distancu i kontakte.

Inficirani od osam do 80 godina

On je objasnio i da među obolelima ima pacijenata starosne dobi od osam do 80 godina, i to oba pola, objašnjavajući da nema pošteđenih.

Na građane koji primete da pojedinci krše propisane mere, naročito mere samoizolacije, apelovao je da ih prijave policiji.

https://www.youtube.com/watch?v=dWWklFAaxpc

(rtv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker