MIRSAD ĐERLEK: Situacija u Pazaru se svakodnevno pogoršava, virus ušao i u škole!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže za Kurir da se situacija u Novom Pazaru i okolnim gradovima pogoršava, kao i da je primećen nagli skok pozitivnih građana na koronavirus, ali i veći broj hospitalizovanih pacijenata.

2280947 screenshot 135345353 ls

{module Oglas 1 – 2020}

– Epidemioloska situacija u Novom Pazaru je vrlo nestabina, a pred nama je vrlo važnih sedam do dest dana. Slične brojke smo imali i u junu, posle čega je buknuka korona. Zato smo vrlo zabrinuti i preduzimamo sve kako bi izbegli ono što nam se letos desilo. Trenutno u bolnici ima 12 pacijenata sa pozitivnim PCR testom, od kojih je njih devet iz Pazara, dvoje iz Tutina i jedan iz Sjenice. Mi tu brojku nismo imali skoro 2,5 meseca. Jedan pacijent je na kiseoničnoj potpori – kazao je Đerlek za Kurir i dodao da je alamnatno i to što u psolednih pet dana ima 17 PCR pozitivnih pacijenta od ukupno oko 200 testiranih:

– Recimo u poslednjih 30 dana imali smo ukupno 13 PCR pozitivnih, a sada za je ova cifra za čak pet novih slučajeva veća. Značajno je napomenuti da ozbiljno pratimo 46 lica iz kontakata ovih 17 obolelih, jer mogu i oni biti potencijalno pozitivni. To nam ukazuje da će ova nedelja biti vrlo važna i da ćemo pratiti situaciju vrlo oprezno. Imamo i povećan broj prvih pregleda u kovid ambulantama što takođe nije dobro.

{module Oglas 0 – 2020}

Dr Đerlek kaže da se vrši ozbiljnu priprema, kao i da su u toku dogovori sa ministarsvom za rad i socijalnu politiku da se banja u Novom Pazaru osposobi za privremenu kovid bolnicu.

– Želimo da zbog predviđanja dužeg trajanja korone više pažnje posvetimo i ostalim hroničnim, ali i akutnim pacijentima koji nisu pozitivni na ovaj novi virus. Loša informacija je što je korona ušla u dve osnovne i jednu srednju školu u Novom Pazaru, tako da će pojedina odeljenja preći na onlajn nastavu. Ukupno gledano situacija se svakodnevno pogoršava i nama pored oniga što radimo u organizacionom smislu preostaje da apelujemo na građane i molimo ih da daju svoj makasimum u poštovaju mera, kako bi smo zajedničkim snagama usporili vurus – kaže Đerlek za Kurir.

(Kurir.rs)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker