Ministarstvo odbrane o izjavi Saliha Hota – Vojska Srbije je vojska svih građana

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vojska Srbije je vojska svih građana
zjkzuhjkzujz

{module Oglas 1 – 2020}
Povodom izjave predsednika opštine Tutin Saliha Hota, koji je “izrazio nezadovoljstvo, neslaganje i zabrinutost odlukom Vojske Srbije da izvede vojnu vježbu na Privremenom poligonu Pešter”, Ministarstvo odbrane saopštava da je Vojska Srbije vojska svih građana i da podjednako brine o bezbednosti teritorije i stanovništva svakog dela Srbije.

To je na najbolji način potvrđeno angažovanjem vojnih lekara tokom pandemije korona virusa i formiranjem kovid bolnice u Novom Pazaru u kojoj je lečeno stanovništvo opština Novi Pazar, Sjenica i Tutin, ne pitajući ko je koje nacionalnosti ili veroispovesti. To je potvrđeno i dosadašnjim brojnim aktivnostima civilno-vojne saradnje i pomoći stanovništvu tog područja, bilo da je reč o čišćenju snežnih nanosa tokom zime, odbrani od poplava, više puta izvedenoj akciji “Lekar na selu” ili nedavnoj poseti osnovnim školama u selima Raždaginje i Karajukića Bunari gde su učenicima i nastavnicima uručene knjige na poklon, zaštitna oprema protiv virusne infekcije Kovid-19 i održana predavanja o postupanju u slučaju pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava.
{module Oglas 0 – 2020}
Predstavnici Vojske Srbije imali su susrete sa predstavnicima lokalne samouprave u tom kraju na kojima je razgovarano o predstojećoj vežbi i potrebi upoznavanja stanovništva sa merama predostrožnosti tokom trajanja vežbe. Naglašeno je da će Vojska Srbije nadoknaditi svu eventualnu štetu pričinjenu na lokaciji izvođenja vežbe.

Ističemo da nema razloga ni za kakav strah ili nepoverenje prema Vojsci, o čemu se govori u izjavi predsednika tutinske opštine, kojom se stanovništvo samo nepotrebno uznemirava. Vežba je redovna aktivnost Vojske Srbije na Privremenom poligonu Pešter, ni prva ni poslednja na toj lokaciji.

Vojska Srbije, kao i uvek, preduzela je sve mere bezbednosti da združena taktička vežba sa bojevim gađanjem “Sadejstvo 2020” protekne prema planu.

(sandzaklive.rs)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker