Medicinar iz Sjenice: Iskoristili me za koronu, pa otpustili

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dvanaest medicinskih radnika iz Sjenice ostalo je bez posla, nakon što je epidemija koronavirusa stavljena pod kontrolu. Za otkaze su saznali u poslednjih nekoliko dana, iako su oni stupili na snagu još 18. avgusta. Među otpuštenima je i Jasmin Selmanović, koji za Nova.rs kaže, da se oseća iskorićeno.

rrfhbaerhaergar

{module Oglas 1 – 2020}

Obećanje koje je ministar Zlatibor Ločar dao medicinarima Sandžaka, prilikom posete Novom Pazaru, palo je u vodu, kada je dvanaestoro sjeničkih medicinskih radnika ostalo bez posla, nakon tri meseca borbe protiv koronavirusa.

Lončar je obećao zaposlenje mnogim lekarima u ovim gradovima, pa je tako u Domu zdravlja Sjenica zaposleno 12 lekara, na određeno vreme. Tada im je rukovodstvo boline obećalo da će biti zaposleni na neodređen vremenski period ili da će im se ugovori produžavati na svaka tri meseca.

Međutim, u petak je na sastanku sa direktorom ove institucije Altanom Hamidoviće,  dvanaestoro medicinara zvanično obavešteno da su otpušteni. Rešenja o otkazu su, da stvar bude još gora, stupila na snagu još 19.08.2020. Potpisao ih je direktor Zdravstvenog centra u Užicu Miloš Božović, pod čijom je ingerencijom Dom Zdravlja u Sjenici.

{module Oglas 0 – 2020}

Jedan od 12 radnika koji su ostali bez posla je i Jasmin Selmanović, medicinski radnik koji je dugo godina radio u Domu Zdravlja Sjenica, u ambulantama širom Pešterske visoravni, i za kojeg mnogi u Sjenici imaju samo reči hvale. Jasmin kaže da ga nije iznenadio ovakav gest – ne samo ustanove za koju je radio, već i države Srbije.

“Ja sam i pre tog obećanja govorio kolegama da ćemo biti izrađeni i da ćemo nakon prvih tri meseca dobiti otkaze, što se i desilo. Obećano nam je da ćemo dobit posao na neodređeno, a to je obična laž”, rekao je Selmanović za naš portal.

On dodaje da su ih iskroristili na tri meseca.

“Lično sam bio u pratnji oko 30 covid pacijenata i sam sam posle oboleo. Rizikovao svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice. Imao sam u toku jednog meseca 29 prekovremenih sati rada za vreme drugog pika”, priča Selmanović.

“Čekamo da im ugovori budu produženi”

Direktor Doma Zdravlja Altan Hamidovi, za naš portal je rekao da odluka o otpuštanju nije njegova niti direktora Zdravstvenog centra u Užicu.

“Radi se o jednostavnoj proceduri. Ministarstvo Zdravlja je na moju molbu zaposlilo 12 radnika, svi oni su pročitali ugovor koji je zaključen na tri meseca. Svima njima su isplaćene sve zarade kao i prekovremni rad. Oni su sada na odmoru, a za to vreme se čeka nova uredba Vlade, odnosno ministarstva, u kojoj očekujemo da im ugovori budu produženi2, kaže Hamidović.

{module Oglas 2 – 2020}

On je za naš portal rekao i da je Domu zdravlja potrebno još radnika, možda ine u tolikom broju koliko su tada zaposlili zbog ogromnog priliva pacijenata za vreme drugog pika koronavirusa, ali da će se on i rukovodstvo boriti da zadrže svakog od njih.

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker