Matursko veče u dvorištu, slavlja u restoranima možda tek u septembru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Generacija koja ove godine završava srednju školu mogla bi da ostane uskraćena za jedan od najlepših događaja u životu svakog srednjoškolca, a to je proslava maturske večeri. Kriza izazvana virusom korona dovela je u pitanje organizovanje ovih proslava, pa će ove godine verovatno izostati i briga dece o haljinama, cipelama, frizurama, a roditelja o tome kako će sve to da plate.

trebinje matura{module Oglas 1 – 2020}

Međutim, u Ministarstvu prosvete kažu da će sve zavisiti od epidemiološke situacije, te s obzirom na to da broj obolelih opada, nije isključeno da se proslave organizuju tokom juna, ali uz poštovanje preventivnih mera. Na primer, ako je restoran do sada organizovao proslave za 500 maturanata, sada ne bi smelo da ih bude više od 200.

Ipak, Aleksandar Markov, iz Foruma gimnazija, ne veruje da će biti proslava.

– Organizovanje maturskih večeri u junu malo je verovatno, možda u septembru – kaže Markov za naš list. – Ova situacija nije povoljna za tako nešto. Na jednom mestu okuplja se veliki broj maturanata, šta bi bilo ukoliko bi se neko inficirao? Verujem i da roditelji, tamo gde mogu da utiču, to ne bi dozvolili, a nisam čuo ni da neki restorani daju ponude.

{module Oglas 0 – 2020}

Ministar prosvete Mladen Šarčević nedavno je rekao da deca maturu mogu da proslave i u školskim dvorištima. To je, međutim, verovatnije da će učiniti đaci osmog razreda, koji slave malu maturu.

– Mali maturanti mogu da slave u školi, mnoge škole to rade – rekao je Šarčević. – Međutim, daleko je kraj juna, voleo bih da im to na neki način omogućimo, ako bi bilo bezbedno.

Aleksandar Markov, međutim, kaže da đaci završnih razreda srednjih škola sigurno neće obeležiti kraj školovanja u školskim dvorištima, niti se škole spremaju za tako nešto.

Inače, ministar Šarčević više puta naglasio je da je onlajn nastava dobro organizovana i najavio i da će tokom naredne školske godine, ukoliko se virus korona vrati, nastava biti organizovana onlajn, a da će se časovi snimati preko leta.

{module Oglas 2 – 2020}

Da podsetimo, đaci se ove školske godine neće vraćati u klupe. Onlajn nastava završava se 31. maja, a u junu u školu će dolaziti samo oni koji žele da poprave ocene. Takođe, i deca koja su tokom onlajn nastave dobijala bitno više ocene nego tokom nastave “uživo”, moraće doći da nastavnici provere njihovo znanje.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.