Masnovna grobnica albanaca kod Sjenice? / Odalović – Provjerit ćemo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Da li postoje neke informacije koje nama kao komisiji nisu dostupne ne znam, voleo bih ako postoje da budu stavljene u funkciju i ja ne bežim od toga da mi to radimo, jer se ponašamo krajnje odgovorno – naveo je Odalović

oscedaciczanier011220150003 830x0

{module Oglas 1 – 2020}

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da nisu tačne informacije u pojedinim albanskim medijima da Srbija skriva podatke o masovnim grobnicama jer je, kako navodi, srpska strana uradila sve što je znala i što se od nje tražilo po tom pitanju.

Odalović je za Kosovo onlajn rekao da su obrađeni Batajnica, Petrovo Selo i Perućac i Rudnica, a da će se ovih dana raditi u Kozarevu ida će biti proverena lokacija kod Sjenice.

Dodao je da je proveravano i nekoliko lokacija u Medveđi za koje se pretpostavljalo da su potencijalne masovne grobnice.

Prema pisanju prištinske Kohe, srpska strana više od dve decenije čuva tajne podatke o masovnim grobnicama na teritoriji Srbije, i da se za 1.600 ljudi ne zna o njihovoj sudbini.

Odalović kaže da su sve informacije koje su dobili proverili.

{module Oglas 0 – 2020}

– Da li postoje neke informacije koje nama kao komisiji nisu dostupne ne znam. Voleo bih ako postoje da budu stavljene u funkciju i ja ne bežim od toga da mi to radimo, jer se mi tu ponašamo krajnje odgovorno – naveo je Odalović.

On je naveo da srpska strana nikada nijedan zahtev, kada su u pitanju masovne grobnice, nije odbila.

– Svaku informaciju, koja je do sada iz bilo kog izvora došla, a tiče se bilo kakvih lokacija, da li u centralnom delu Srbije ili na Kosovu i Metohiji, mi ili direktno proveravamo ono gde smo mi u punom kapacitetu nadležni ili preko Radne grupe dostavljamo prištinskoj strani ili Međunarodnom komitetu Crvenog krsta sa zahtevom da se lokacije provere. To je mehanizam našeg rada – objasnio je Odalović.

Prošle nedelje je predsednik Socijaldemokratske lige Nenad Čanak na TV Hepi govorio o postojanju masovnih grobnica sa telima Albanaca u Srbiji i o izjavama tadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića u vezi sa postojanjem 16 grobnica za koja je doneta odluka da se ne govori javno.

– Pročitao sam to što je Čanak rekao i našao sam tu njegovu izjavu, ali ja o tome ne znam ništa. Oni koji to pominju trebalo bi o tome i da pričaju, ako nešto znaju – rekao je Odalović. (Telegraf)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker